Νέες προτάσεις από την Canon στo μεγάλο φορμά στην έκθεση FESPA 2019

Νέες προτάσεις από την Canon στo μεγάλο φορμά στην έκθεση FESPA 2019

Στην έκθεση FESPA 2019 (14-17 Μαΐου, 2019, Μόναχο, Γερμανία), η Canon παρουσιάζει επαναστατικές καινοτομίες, σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τους παραγωγούς σημάνσεων και γραφικών να δημιουργούν προϊόντα για τελικούς χρήστες με μεγάλα περιθώρια κέρδους και να βελτιώσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα, τροφοδοτώντας την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Τα κύρια σημεία του περιπτέρου της Canon περιλαμβάνουν:

- το νέο εκτυπωτή roll-to-roll 64 ιντσών Oce Colorado 1650, που χρησιμοποιεί το μελάνι Canon UVgel και την τεχνολογία Oce FLXfinish

- τον Oce Colorado 1640 με αυτοματοποιημένη ενσωματωμένη ροή εργασίας εκτύπωσης και κοπής

- την πρώτη επίδειξη του επίπεδου εκτυπωτή Oce Arizona 1300 UV σε διεθνή εκδήλωση

- τον Oce Arizona 6170 με τεχνολογία High Flow Vacuum (HFV) για ακριβή αποτύπωση σε άκαμπτα μέσα εκτύπωσης

- τον εκτυπωτή μεγάλου φορμά imagePROGRAF PRO-2000 24 ιντσών που χρησιμοποιεί αδιάβροχα μέσα

Ο εκτυπωτής roll-to-roll Oce Colorado 1650 βελτιστοποιεί την παραγωγικότητα και την απόδοση σε ταπετσαρίες από αυτοκόλλητο βινύλιο, σε καμβά, σε μαλακά υλικά σήμανσης, γραφικά για εφαρμογές με εμπρόσθιο ή οπίσθιο φωτισμό, καθώς και εκτυπώσεις σε μη επιστρωμένο χαρτί, και περιλαμβάνει την τεχνολογία Oce FLXfinish, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα εκτύπωσης σε ματ ή γυαλιστερό, στο ίδιο μέσο, χωρίς να αλλάζουν μελάνι στο ίδιο μηχάνημα, για αυξημένη ευελιξία στις εφαρμογές.

Το μοντέλο Oce Arizona 1380 GT, μέλος της σειράς εκτυπωτών Oce Arizona 1300, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε διεθνή εκδήλωση, μετά το λανσάρισμά του τον Ιανουάριο του 2019. Ο συγκεκριμένος επίπεδος εκτυπωτής UV θα τυπώνει τόσο σε άκαμπτα όσο και σε εύκαμπτα μέσα στη FESPA 2019. Θα τυπώσει επίσης ανάγλυφες εφαρμογές με αξιοπιστία και οικονομία, χρησιμοποιώντας το Oce Touchstone, δείχνοντας στους επισκέπτες πως μπορούν να προσφέρουν προηγμένες και εύχρηστες ανάγλυφες εκτυπώσεις, εισάγοντας εντυπωσιακά στοιχεία αφής σε έργα εκτύπωσης, για να επιτύχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Ο Oce Arizona 1380 GT τροφοδοτείται από το Oce Arizona Xpert, μια μοναδική λύση software για ροές εργασίας, που επιτρέπει στους επαγγελματίες να δημιουργούν τις δικές τους «συνταγές» για πολύπλοκα έργα, οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται για πραγματική αποδοτικότητα, επιταχύνοντας το χρόνο παράδοσης στον τελικό πελάτη.

Η Canon συνεργάζεται στενά με την εταιρεία φινιρίσματος Fotoba, για τη σχεδίαση μιας νέας, αυτοματοποιημένης λύσης εκτύπωσης και κοπής για εφαρμογές roll-to-roll, που παράγονται με τους εκτυπωτές Canon UVgel (Oce Colorado 1640 και 1650). Βασισμένη στην τεχνολογία, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στο στάδιο της ανάπτυξης, στην έκθεση FESPA 2018, η συγκεκριμένη λύση, η οποία θα είναι διαθέσιμη εμπορικά, αργότερα εντός του 2019, ενοποιεί τον εκτυπωτή roll-to-roll Oce Colorado με τα κοπτικά μηχανήματα Fotoba XLD, επιτρέποντας το αυτοματοποιημένο φινίρισμα των εκτυπώσεων, με αποτέλεσμα ετοιμοπαράδοτες εφαρμογές, δίχως την ανάγκη χειροκίνητης παρέμβασης.

Ένα υποσύστημα αυτόματης τροφοδοσίας, φορτώνει το μέσο εκτύπωσης σε μορφή ρολού από τον εκτυπωτή στο κοπτικό μηχάνημα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αυτόματη διαδικασία κοπής, δίχως την ανάγκη χειροκίνητης παρέμβασης και καθυστερήσεων στην παραγωγή, εξαιτίας χειροκίνητης τροφοδοσίας. Η ταχύτητα λειτουργίας, η οποία φτάνει τα 18 μέτρα ανά λεπτό, επιτυγχάνεται χάρη στο γεγονός ότι η συσκευή Fotoba XLD ταιριάζει πολύ καλά με την ταχύτατη λειτουργία εκτύπωσης των Oce Colorado, επιτρέποντας εξαιρετική παραγωγικότητα για εφαρμογές γραφικών μεγάλου τιράζ, όπως ολοκληρωμένα πόστερ.

Ο Oce Arizona 6170 θα παρουσιαστεί σε συνδυασμό με το High Flow Vacuum (HFV), σύστημα το οποίο διατηρεί το υπόστρωμα επίπεδο για αποτύπωση ακριβείας, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο προετοιμασίας για τους χειριστές. Σε σύνδεση με το software ροής εργασίας Oce ProCut, θα δείξει στους επισκέπτες πως η αυτοματοποιημένη κοπή μπορεί να απαλλάξει από την ανάγκη χειροκίνητης παρέμβασης και να επιταχύνει την παραγωγή, επιτρέποντας στο προσωπικό με δεξιότητες να αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς της επιχείρησης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δουν ένα άλλο μέλος του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου της Canon στην εκτύπωση μεγάλου φορμά, και συγκεκριμένα το μοντέλο 24 ιντσών imagePROGRAF PRO-2000 να τυπώνει σε αδιάβροχα μέσα, για πινακίδες, πανό, πόστερ, αυτοκόλλητα γραφικά και αυτό-στήρικτα συστήματα προβολής. Δεν απαιτείται λαμινάρισμα όταν χρησιμοποιούνται αδιάβροχα μέσα της Canon, χάρη στο ειδικό στρώμα υποδοχής ύδατος, το οποίο αποτελείται από συνεκτικό υλικό με χαμηλό δείκτη υδατοδιαλυτότητας. Με διάφορες επιλογές όπως ματ πολυπροπυλένιο, αυτοκόλλητο βινύλιο και βινύλιο για πανό, τα αδιάβροχα μέσα παρέχουν έναν εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο, για τους επαγγελματίες, έτσι ώστε να παράγουν εκτυπώσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, οι οποίες μπορούν να διατηρηθούν για μέχρι και έξι μήνες.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Canon, θα μπορούν επίσης να δουν από κοντά μια σειρά από θέματα γραφικών και εσωτερικής διακόσμησης, τα οποία δημιουργήθηκαν προκειμένου να υποστηρίξουν την προώθηση του περιοδικού ποικίλης ύλης 'Speed', δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο τα brands μπορούν να χρησιμοποιούν την εκτύπωση για να δημιουργούν συνεκτικές και συναισθηματικά αποτελεσματικές εμπειρίες για τους τελικούς πελάτες, ενθαρρύνοντας νέες και επαλαμβανόμενες εργασίες. Από σημεία πώλησης - POS μέχρι την ενίσχυση των πωλήσεων, μέσω του εσωτερικού διακόσμου, ο οποίος βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη με την εμπορική φίρμα, οι εφαρμογές της προωθητικής καμπάνιας 'Speed' αναδεικνύουν το ρόλο της εκτύπωσης στη διαδικασία μιας πολύ-καναλικής εκτραστείας.