Η HUAWEI καινοτομεί ξανά με το HUAWEI Mate X2, ένα αναδιπλούμενο smartphone επόμενης γενιάς

Η HUAWEI καινοτομεί ξανά με το HUAWEI Mate X2, ένα αναδιπλούμενο smartphone επόμενης γενιάς

Πιστή στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της να επενδύει αδιάκοπα στην τεχνολογική πρωτοπορία και έρευνα, η Huawei παρουσίασε το Huawei Mate X2, ένα αναδιπλούμενο smartphone νέας γενιάς, το οποίο ξεδιπλώνει νέες και συναρπαστικές εμπειρίες για τους χρήστες, με Falcon Wing Design και τεχνικά χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία καινοτομεί διαρκώς και βοηθά τον τεχνολογικό κλάδο να αναπτύσσεται ραγδαία.

Επενδύσεις στην καινοτομία

«Η Huawei θέλει πάντα να προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα και τις καλύτερες υπηρεσίες στους καταναλωτές.» δήλωσε ο Richard Yu. Προκειμένου να επιτύχει αυτούς τους στόχους , η Huawei δεν παύει ποτέ να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών. Το 2019 η εταιρεία επένδυσε το 15,3% των εσόδων της - ή 131,7 δισεκατομμύρια CNY - για Ε & Α, έχοντας συνολικά επενδύσει πάνω από 600 δισεκατομμύρια CNY για αυτό τον σκοπό κατά την τελευταία δεκαετία. Προσανατολισμένη στην καινοτομία, η Huawei, έχει περισσότερους από 96.000 υπαλλήλους, 14 ερευνητικά κέντρα και 36 κοινοπρακτικά κέντρα καινοτομίας σε όλο τον κόσμο τα οποία επικεντρώνονται στην έρευνα και ανάπτυξη.

Οι κοινές προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα. Το 2019, η Huawei κατέλαβε την πρώτη θέση καταθέτοντας 3.524 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office). Επιπλέον, η Huawei έχει ήδη παραδώσει δύο γενιές αναδιπλούμενων smartphones της σειράς Mate X, το  Mate X και το Mate Xs, ενώ έχουν ήδη λάβει έγκριση άλλα 90 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αναδιπλούμενες οθόνες.

Huawei Mate X2: μια νέα εποχή ξεκινά για τα αναδιπλούμενα smartphones

Το HUAWEI Mate X2 έχει βασιστεί σε ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο με σκόπιμα μεταβαλλόμενο σημείο ισορροπίας, έτσι ώστε να λειτουργεί τέλεια είτε είναι διπλωμένο είτε όχι. Η αναδιπλούμενη  οθόνη είναι μία από τις μεγαλύτερες της αγοράς, προκειμένου η εμπειρία χρήσης να είναι άκρως ικανοποιητική και στις δύο εκδοχές. Σχεδιασμένο με ακρίβεια, το HUAWEI Mate X2 διπλώνεται τέλεια παίρνοντας τη μορφή μιας συμπαγούς συσκευής και ξεδιπλώνεται όμορφα σε μια επίπεδη οθόνη. Εξοπλισμένο με Ultra Vision Leica Quad Camera, ισχυρό στερεοφωνικό ηχοσύστημα δύο ηχείων και γρήγορο chipset Kirin 9000 5G, το HUAWEI Mate X2 αποτελεί υπόδειγμα συσκευής  τελευταίας τεχνολογίας.

«Με πραγματικά πρωτοποριακή τεχνολογία στον πυρήνα του, το HUAWEI Mate X2 σηματοδοτεί ένα τεράστιο άλμα εξέλιξης και ανεβάζει τον πήχη για τις μελλοντικές αναδιπλούμενες συσκευές», δήλωσε ο Richard Yu, Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Consumer BG. «Ενώ το HUAWEI Mate Xs θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως η καλύτερη στην κατηγορία της αναδιπλούμενη συσκευή, επιμείναμε να εφεύρουμε νέους τρόπους για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία της διττής αυτής χρήσης. Ναι, το HUAWEI Mate X2 αντιπροσωπεύει το μέλλον των smartphones.»

Falcon Wing Design: ομορφιά και κομψότητα

Χάρη στην προηγμένη σχεδίαση του, το HUAWEI Mate X2 διπλώνεται τέλεια και παίρνει τη μορφή μιας συμπαγούς συσκευής με ομαλές γωνίες. Ξεδιπλωμένο, είναι έτσι κατασκευασμένο έτσι ώστε το πάχος του να μην ξεπερνά τα 4,4 χιλιοστά. Το σημείο ισορροπίας μετατοπίζεται λίγο από το κέντρο της συσκευής, έτσι ώστε να ισορροπεί απόλυτα είτε είναι ξεδιπλωμένο είτε είναι κλειστό.

Με τη σχεδίαση διπλής οθόνης, η ευέλικτη εσωτερική οθόνη του HUAWEI Mate X2 έχει διαγώνια διάσταση 8 ιντσών, πράγμα που την ανάγει σε μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της, ενώ διαθέτη ένα μαγνητικά ελεγχόμενο στρώμα οπτικών νανο-ινών για την ελαχιστοποίηση της ανάκλασης. Λειτουργεί απρόσκοπτα με την οθόνη OLED 6,45 ιντσών στο εξωτερικό. Και οι δύο οθόνες έχουν εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, υψηλό δείκτη ανταπόκρισης στην αφή και refresh rate 90Hz για να μην επηρεάζεται καθόλου η εμπειρία όταν οι χρήστες μεταβαίνουν από τη μία λειτουργία στην άλλη.

Όταν είναι διπλωμένο, το HUAWEI Mate X2 είναι ένα πανέμορφο smartphone. Η αναλογία εικόνας (aspect ratio) 21: 9 της εξωτερικής οθόνης είναι συμβατή με τις περισσότερες mainstream εφαρμογές. Ξεδιπλωμένο, παίρνει τη μορφή έξυπνης συσκευής με τη χρυσή αναλογία εικόνας 8:7.1 για να προσφέρει πιο συναρπαστικές και εντυπωσιακές οπτικές εμπειρίες, τόσο σε κάθετη όσο και σε οριζόντια διάταξη.

Κάτω από την μινιμαλιστική του εμφάνιση, το HUAWEI Mate X2 κρύβει μια άλλη πρωτοποριακή καινοτομία: έναν περίπλοκο πολυδιάστατο σύνδεσμο, για τον οποίο η Huawei χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι να τον τελειοποιήσει. Μέσω ενός πολυδιάστατου μηχανισμού «ασφάλισης», ο σύνδεσμος αυτός (Hinge ή «μεντεσές») δημιουργεί μια κοιλότητα μέσα στην οποία «φυλάσσεται» η οθόνη όταν η συσκευή είναι διπλωμένη. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να αναδιπλώνεται τέλεια δημιουργώντας σχεδόν αόρατο κενό και ελαχιστοποιεί την πτυχή στην εξωτερική οθόνη όταν η συσκευή ξεδιπλώνεται. Τα ανοίγματα κατά μήκος των πλευρών είναι επίσης κρυμμένα για να αποτρέπεται η είσοδος σκόνης και ακαθαρσιών στο σύστημα και για την καλύτερη προστασία της οθόνης.

Ξεδιπλώνοντας νέες εμπειρίες

Με δύο οθόνες, το HUAWEI Mate X2 φέρει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο κόσμων: η μεγαλύτερη οθόνη αναδεικνύει καλύτερα το περιεχόμενο, ενώ η δυνατότητα αναδίπλωσης της συσκευής μεγιστοποιεί τη φορητότητα. Ερευνώντας εκτενώς την παράμετρο «ανθρώπινος παράγοντας», η Huawei σχεδίασε τον αναδιπλούμενο μηχανισμό ξανά από την αρχή για να τελειοποιήσει την έξυπνη εμπειρία. Είτε για απλή περιήγηση στο διαδίκτυο, είτε για επαγγελματική χρήση, κατανάλωση πολυμέσων, διαδικτυακές αγορές ή gaming, το HUAWEI Mate X2 προσφέρει απίστευτα συναρπαστικές εμπειρίες χωρίς προηγούμενο.

Εμπνευσμένο από την κινηματογραφική τεχνική του μονοπλάνου, η Huawei φρόντισε το εφέ μετάβασης από το ένα περιβάλλον χρήσης του HUAWEI Mate X2 στο άλλο να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό και ευαίσθητο. Το δυναμικό φόντο της επιφάνειας οθόνης αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπειρία που ξεδιπλώνεται, αφού απεικονίζει ένα μπουκέτο λουλουδιών που ανθίζουν κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει τη συσκευή.

Η μεγάλη οθόνη του HUAWEI Mate X2 πλαισιώνεται από μια σειρά έξυπνων λειτουργιών που διευκολύνουν το multi-tasking. Με λειτουργίες όπως Smart Multi-Window, Floating Window, App Multiplier, App Bubble και πολλά άλλα, οι χρήστες μπορούν αποτελεσματικά να κάνουν πολλές εργασίες παράλληλα, ακόμη και σε μία οθόνη.

Το Multi-Window επιτρέπει στους χρήστες να προεπισκοπούν γρήγορα περιεχόμενο σε άλλη εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να πατήσουν «ελαχιστοποίηση» στην ενεργή εφαρμογή, λειτουργία πολύ χρήσιμη κατά την προεπισκόπηση, για παράδειγμα, ενός συνημμένου αρχείου στην εφαρμογή Email ή για το άνοιγμα ενός συνδέσμου στο Σημειωματάριο. Το App Multipplier επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν μία εφαρμογή σε πολλά παράθυρα, κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο χρήστης όταν θέλει για παράδειγμα να αναφερθεί σε κάποιο άλλο έγγραφο που είναι αποθηκευμένο σε μια εφαρμογή όπως το Σημειωματάριο. Μέσω του MeeTime, ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί περιεχόμενο με τις επαφές του γρήγορα και εύκολα, σύροντας απλά τα αρχεία στο παράθυρο συνομιλίας, χωρίς περιορισμούς όσον αφορά στο μέγεθος, την ποσότητα ή τη μορφή των αρχείων.

Τα Active Floating Windows μπορούν αφενός να αλλάξουν μεγέθους και να αποθηκευτούν στο App Bubble, αλλά μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε ενεργό Multi-Window ανά πάσα στιγμή. Είτε αναζητά κανείς ένα smartphone για εργασία, ψυχαγωγία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για ψώνια, το HUAWEI Mate X2 μπορεί να τα κάνει όλα.

Οι καλύτερες αποδόσεις στα smartphones επόμενης γενιάς 

Πέρα από την εξαιρετική αισθητική του, το HUAWEI Mate X2 είναι ένα ευέλικτο και πανίσχυρο εργαλείο που συνδυάζει κορυφαίες οπτικοακουστικές δυνατότητες με ένα απίστευτο γρήγορο και αποδοτικό επεξεργαστή που υποστηρίζει σταθερή συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Ως smartphone νέας γενιάς που σχεδιάστηκε από την Huawei, την κορυφαία εταιρεία στον τομέα της smartphone photography, το HUAWEI Mate X2 είναι εξοπλισμένο με την Ultra Vision Leica Quad Camera για να επιτρέπει στους καταναλωτές να απαθανατίζουν και να μοιράζονται τη ζωή τους με κρυστάλλινη ευκρίνεια, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η Super Sensing Wide Camera 50MP διαθέτει έναν από τους πρώτους αισθητήρες με RYYB colour filter array (CFA), καθώς και δυνατότητες 4-in-1 pixel binning και Full Pixel Octa PD AutoFocus, για γρήγορη εστίαση και λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η κάμερα Telephoto 10x θυμίζει περισκόπιο και υποστηρίζει οπτικό ζουμ 10x, υβριδικό ζουμ 20x και ψηφιακό ζουμ 100x για φωτογράφιση μεγάλης εμβέλειας. Η κάμερα Ultra Wide 16MP όχι μόνο προσφέρει ένα εντυπωσιακό οπτικό πεδίο για φωτογράφιση τοπίων, αλλά υποστηρίζει και τη λειτουργία μακροεντολής για τη φωτογράφιση αντικειμένων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση (έως και 2,5 εκατοστά) από το φακό.

Ο μοναδικός σχεδιασμός του HUAWEI Mate X2 επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από την ισχυρή κάμερα Ultra Vision Leica Quad για ανεπανάληπτα πορτρέτα. Με μια κάμερα selfie που υποστηρίζει λήψεις υψηλής ευκρίνειας και  εξαιρετικά ευρείας εμβέλειας, τα selfie δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Όσον αφορά τον ήχο, το HUAWEI Mate X2 είναι πλήρως εξοπλισμένο για να μετατρέπεται σε προσωπικό σινεμά τσέπης. Το στερεοφωνικό σύστημα ήχου με διπλό ηχείο υποστηρίζει τα ηχητικά εφέ Huawei Histen για να προσφέρουν βαθιά χαμηλά επίπεδα και καθαρά υψηλά επίπεδα για να αποδίδει ακόμη και τις πιο ευαίσθητες λεπτομέρειες από οποιαδήποτε πηγή ήχου.

Με την υποστήριξη του Kirin 9000, του πιο ολοκληρωμένου και ευπροσάρμοστου επεξεργαστή 5G-on-a-chip (SoC) της αγοράς, το HUAWEI Mate X2 παρέχει εξαιρετική απόδοση, απόδοση ισχύος και συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Το HUAWEI Mate X2 διαθέτει επίσης ένα ολοκαίνουργιο σύστημα έξυπνης κεραίας που επιλέγει δυναμικά την καλύτερη κεραία ανιχνεύοντας τυχόν μεταβολές στην ισχύ του σήματος και τη λειτουργία του smartphone. Είτε διπλωμένο είτε ξεδιπλωμένο, κρατημένο κάθετα ή οριζόντια, αυτό το σύστημα εξασφαλίζει ισχυρή λήψη σήματος για τη βέλτιστη εμπειρία χρήστη.

Επωφελούμενη από την κορυφαία τεχνογνωσία βιομηχανικού σχεδιασμού της Huawei, το HUAWEI Mate X2 διαθέτει τεράστια μπαταρία 4500mAh και υποστηρίζει HUAWEI SuperCharge 55W, την ταχύτερη λύση φόρτισης που διατίθεται μέχρι στιγμής για αναδιπλούμενες συσκευές. Με αυτό, ακόμη και τα γρήγορα διαλείμματα για καφέ αποτελούν ευκαιρία για φόρτιση.

Seamless AI Life

Η συνεχής επένδυση της στον τομέα Ε&Α έχει βοηθήσει τη Huawei να ανελιχθεί γρήγορα σε διάφορους τομείς, για να παρέχει πλούσια γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο της Huawei Seamless AI Life Strategy, η οποία στοχεύει να προσφέρει στους χρήστες πολλές έξυπνες συσκευές για άψογη εμπειρία χρήσης σε κάθε περίσταση που μπορεί να προκύψει στη σημερινή εποχή διαρκούς διασύνδεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

Σχετικά με τη Huawei

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Huawei διατίθενται σε περισσότερες από 170 χώρες και χρησιμοποιούνται από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, κατακτώντας το 2018, τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων. Η εταιρεία διαθέτει 16 κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία, Σουηδία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα. Το Huawei Consumer BG είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της Huawei και καλύπτει την παραγωγή smartphones, PC, tablets, wearables, υπηρεσίες cloud, κλπ. Το παγκόσμιο δίκτυο της Huawei, χτίστηκε μέσα σε σχεδόν 30 χρόνια εξειδίκευσης στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών και είναι προσηλωμένο στην παραγωγή και διάθεση των τελευταίων τεχνολογικών επιτευγμάτων στους πελάτες της, σε όλο τον κόσμο.

---

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links: 

Facebook:  https://www.facebook.com/HuaweimobileGR/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilegr/

YouTube:   https://www.youtube.com/channel/UCtx1OWkIs_5dTg-ypjuJlkQ