Φιλόδοξα πλάνα για τη Meizu στην Ελλάδα μετά το λανσάρισμα της ναυαρχίδας της

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, 08:41
-A +A
Φιλόδοξα πλάνα για τη Meizu στην Ελλάδα μετά το λανσάρισμα της ναυαρχίδας της

Του Γιάννη Γορανίτη

Μία ακόμη κινεζική εταιρεία επιχειρεί δυναμική είσοδο στη high-end κατηγορία των smartphones, με μία νέα συσκευή που σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται και στα εγχώρια καταστήματα. Το Meizu 16 είναι ένα προϊόν με υψηλές βλέψεις σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου ήδη υπάρχουν καθιερωμένοι κατασκευαστές, αλλά αυτό δεν φαίνεται ανησυχεί τους αντιπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψαν σε ειδική εκδήλωση, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την έως τώρα πορεία της Meizu στην Ελλάδα, αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο κατόρθωσε να αποσπάσει ένα αξιόλογο μερίδιο της εγχώριας πίτας – χωρίς, πάντως, να αναφερθούν σε συγκεκριμένα ποσοστά και αριθμό πωληθέντων συσκευών. Ως τώρα βέβαια στόχευαν στη χαμηλή και μεσαία κατηγορία τιμής, όπου καταγράφονται και χαμηλότερες απαιτήσεις από τους καταναλωτές.

Το Meizu 16, όμως, εμφανίζεται διατεθειμένο να κοντραριστεί με τις ναυαρχίδες των άλλων κατασκευαστών και να κατορθώσει να αποσπάσει το ενδιαφέρον (και τον οβολό) των καταναλωτών. Η τιμή του, άλλωστε, φτάνει τα 700 ευρώ, ποσό διόλου αμελητέο ακόμη και για ένα κορυφαίο smartphone.

Πού ποντάρουν οι Κινέζοι;

Ακολουθώντας το παράδειγμα των ανταγωνιστών της (εντός κι εκτός Κίνας), η Meizu επιλέγει μια μεγάλων διαστάσεων οθόνη με υψηλή αναλογία (~90%) προς το σώμα της συσκευής. Τα αμελητέα περιθώρια γύρω από την οθόνη, κάνουν το κινητό να δείχνει εντυπωσιακό, ενώ για εξοικονόμηση χώρου ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματώνεται στην οθόνη.

Στην εμπρόσθια όψη χώρεσαν επίσης το ηχείο και οι αυτόνομοι αισθητήρες, ενώ για το μοναδικό «άνοιγμα» ευθύνεται η κάμερα ανάλυσης 20ΜΡ. H 6ιντση οθόνη αξιοποιεί τεχνολογία Super AMOLED –κατασκευάζεται, άλλωστε, από τη Samsung– και η ανάλυσή της φτάνει τα 1080 x 2160 pixels, ενώ οι αναλογίες της είναι 18:9.

Ο επεξεργαστής Snapdragon 845 της Qualcomm αρχιτεκτονικής 10 nm, χρονίζεται στα 2,8GHz και υποστηρίζεται από υποσύστημα γραφικών Adreno 630 για να διασφαλίζει ανεμπόδιστο multitasking, χαμηλότερη κατανάλωση και ισχυρές επιδόσεις ακόμη και στα πιο απαιτητικά games.  χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια από την προηγούμενη γενιά.

ΑΙ και κάμερα υψηλών προδιαγραφών

Όπως επιτάσσει το trend, το Meizu 16 ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη: ενσωματώνει έναν αυτόνομο επεξεργαστή (Hexagon 685) ο οποίος αξιοποιεί τα νευρωνικά δίκτυα και προηγμένες μεθόδους μηχανικής μάθησης, ώστε να βελτιώνει τις επιδόσεις σε επιμέρους τομείς (βίντεο, εικόνα), αλλά και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά του κατόχου του (βιομετρική αναγνώριση).

Η κάμερα που αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά της ΑΙ διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα λήψεων προσφέρει και αξιοπρόσεκτες φωτογραφικές επιδόσεις. Ενσωματώνει δύο αισθητήρες της Sony (ο ένας στα 20 MP με διάφραγμα ƒ/1.8 και μέγεθος pixel έως 1.55 μm, ενώ ο δεύτερος στα 12MP αναλαμβάνει τη βελτίωση της λειτουργίας πορτρέτου και το 3× οπτικό zoom).

Θα τα καταφέρει λοιπόν η Meizu; Το συνολικό πακέτο των τεχνικών χαρακτηριστικών είναι αρκετά ικανοποιητικό γι’ αυτή την κατηγορία τιμής, αλλά δεν διασφαλίζει την εμπορική επιτυχία. Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αποκτηθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και θα περιμένουμε να διαπιστώσουμε αν η στρατηγική της εταιρείας θα μας επιβεβαιώσει.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα