«Έρχονται αλλαγές στο Facebook που θα δυσαρεστήσουν πολλούς»
Μαρκ Ζούκερμπεργκ

«Έρχονται αλλαγές στο Facebook που θα δυσαρεστήσουν πολλούς»

Την απόφασή του να διαφοροποιήσει την τακτική που ακολουθεί το Facebook προκειμένου να υπερασπιστεί τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης, ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σύνοδο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Γιούτα των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ωστόσο πως η νέα πολιτική που θα εφαρμοστεί αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο.

«Αυτή θα είναι η αλλαγή που θα κάνουμε και πιστεύω ότι θα εκνευρίσει πολλούς ανθρώπους. Αλλά ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση εκνεύριζε πολλούς, επίσης. Οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο.

Ο συνιδρυτής και CEO του Facebook παραδέχθηκε πως η εταιρεία για πολύ καιρό προσπαθούσε να αποφύγει να κάνει οτιδήποτε που θα θεωρείτο «υπερβολικά προσβλητικό», ωστόσο πλέον αλλάζει αυτήν την προσέγγιση, ενόψει αυτού που θεωρεί ως υπερβολική λογοκρισία.

«Μας κατηγορούν ότι λογοκρίνουμε ολοένα και περισσότερα και διαφορετικά είδη περιεχομένου και αυτό με κάνει να νιώθω αρκετά άβολα», είπε ο Ζούκερμπερκ, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη και την ευθύνη του Facebook να μην φιλοξενεί περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία, την παιδική εκμετάλλευση και το οποίο υποκινεί στη βία.

«Θα κατεβάζουμε περιεχόμενο που είναι πραγματικά επιβλαβές, αλλά η γραμμή πρέπει να κρατηθεί σε ένα σημείο», πρόσθεσε.

Τέλος ο Ζούκερμπεργκ ξεκαθάρισε ότι το Facebook θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο αλγόριθμο, ακόμα κι αν έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις τον τελευταίο καιρό.

Το Facebook δέχθηκε «πυρά», επειδή επέτρεψε σε πολιτικούς να διαφημίζονται μέσω της πλατφόρμας, την ίδια ώρα που το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις στο σύνολό τους.