Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού για αρχάριους από μια εφαρμογή της Google

Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 08:28 - Τελευταία ενημέρωση: 09:11
-A +A
Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού για αρχάριους από μια εφαρμογή της Google

Του Γιάννη Γορανίτη

Η γνώση προγραμματισμού είναι μία από τις πλέον απαραίτητες δεξιότητες της σύγχρονης εποχής. Όχι μόνο για τους επαγγελματίες της πληροφορικής, αλλά για αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους και πολυάριθμα επιστημονικά αντικείμενα. Η εκμάθηση προγραμματισμού, βέβαια, δεν είναι τόσο εύκολη και απλή υπόθεση, ειδικά για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μια σειρά online εκπαιδευτικών εργαλείων ή εφαρμογών για κινητά και tablets έρχεται να καλύψει (εν μέρει) το κενό, και σε πρώτο τουλάχιστον επίπεδο, να εξοικειώσει τους αρχάριους χρήστες με βασικές αρχές coding. Σε αυτές τις εφαρμογές έρχεται να προστεθεί ένα app για smartphones που ανέπτυξε το εργαστήριο-θερμοκοιτίδα της Google, Area 120. H εφαρμογή Grasshopper προορίζεται για αρχάριους χρήστες που επιθυμούν να διδαχθούν τις βασικές αρχές της γλώσσας JavaScript.

Δωρεάν και απλά

Το βασικότερο πλεονέκτημα της Grasshopper είναι ότι η Google την προσφέρει εντελώς δωρεάν και χωρίς ψιλά γράμματα όλα τα μαθήματα. Δεν κρύβονται, δηλαδή, in-app αγορές ή πρόσθετες χρώσεις όπως συχνά συμβαίνει με εκπαιδευτικά apps. Επίσης, το Grasshopper είναι μια πολύ βατή και ιδιαίτερα διασκεδαστική επιλογή, με εύληπτα κουίζ, οπτικά παζλ και απλά τεστ.

Γι’ αυτό τον λόγο θεωρείται και μια ιδανική εισαγωγή στον κόσμο του προγραμματισμού για νέους σε όλο τον κόσμο, που δεν έχουν τον απαιτούμενο προϋπολογισμό – ή έστω δεν επιθυμούν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για να εκπαιδευτούν σε έναν γνωστικό αντικείμενο πριν το δοκιμάσουν.

Οι δημιουργοί του, πάντως, το λανσάρουν ως ένα πρώτο βήμα στην εκμάθηση της Javascript (της δημοφιλέστερης σήμερα γλώσσας προγραμματισμού), ούτως ώστε όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να προχωρήσουν μέσω κάποιου άλλου προγράμματος.

Η εφαρμογή για λειτουργικό Android είναι διαθέσιμη από εδώ.

Τι είναι το Area 120;

Το Area 120 είναι ένα από τα πλέον δραστήρια και ταυτόχρονα από τα λιγότερο μυστικοπαθή τμήματα έρευνας και ανάπτυξης της Google. Το Area 120 ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια και έχει αναπτύξει σειρά projects και έργων, που όπως λένε οι εμπνευστές του, σύντομα θα επεκταθούν σε μεγάλο φάσμα ερευνητικών πεδίων.

Πρόκειται για ένα πειραματικό πρόγραμμα της Google με στόχο να βοηθήσει μικρές ομάδες και startups να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε εφαρμογές και προϊόντα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Το εντυπωσιακότερο σημείο της ιδρυτικής διακήρυξης του εργαστηρίου είναι αυτό που αναφέρει ότι τα περισσότερα από αυτά τα projects και τα πειράματα θα αποτύχουν. Αλλά όπως αναφέρουν, οι ομάδες πετυχαίνουν όταν δοκιμάζουν τα όρια τους και μαθαίνουν κάτι νέο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα