Rural Broadband: Και οι απρόσιτες περιοχές της χώρας στην ψηφιακή εποχή

Rural Broadband: Και οι απρόσιτες περιοχές της χώρας στην ψηφιακή εποχή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση του έργου Rural Broadband από την Κοινωνία της Πληροφορίας, καθώς τον τελευταίο μήνα και η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας εισήλθε στην εποχή των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ της Ευρώπης. Εξασφαλίζει πρόσβαση σε γρήγορο Ίντερνετ και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες σε αγροτικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας ενώ έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 160 εκατ. ευρώ.

Τον τελευταίο μήνα παρελήφθη οριστικά το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου και στη Γεωγραφική Ζώνη 2 (Κεντρική Ελλάδα), ενεργοποιώντας την έναρξη διαθεσιμότητας ευρυζωνικών υπηρεσιών στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

Με το Rural Broadband πάνω από 3.680 οικισμοί και περίπου 493 χιλιάδες πολίτες θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε γρήγορο Ίντερνετ κάτι που αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης μέσω της τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.