MyJobNow: Νέα πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για εστίαση και λιανική

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, 09:00
-A +A
MyJobNow: Νέα πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για εστίαση και λιανική

Του Γιάννη Γορανίτη

Μια νέα εξειδικευμένη πλατφόρμα που επιτρέπει σε επιχειρήσεις εστίασης και σε καταστήματα λιανικής να εντοπίσουν και να προσλάβουν προσωπικό ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στη χώρα μας. Μέσα στο πρώτο τετράμηνο λειτουργίας, στη βάση του MyJobNow έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 40.000 υποψηφίους από 15 και πλέον διαφορετικές ειδικότητες (σερβιτόροι, μπαρίστα, ψήστες, ρεσεψιονίστ, ταμίες, τηλεφωνητές κ.ά.).

Παράλληλα, εκατοντάδες επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ήδη αξιοποιήσει τις υπηρεσίες της πλατφόρμας, ανεβάζοντας πάνω από 1.000 νέες αγγελίες εργασίας μηνιαίως. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, η κίνηση στο MyJobNow αυξήθηκε αισθητά, καθώς στην πλατφόρμα καταχωρήθηκαν θέσεις εργασίας σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις επείγουσες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την εύρεση εργασίας πιο εύκολη και γρήγορη για όλους» δήλωσε ο Στέφανος Κατσίμπας, συνιδρυτής της εταιρείας. «Είναι ένα μοντέλο που είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες του εξωτερικού και έχει πρακτική και άμεση εφαρμογή και στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, πάρα πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν προσωπικό αλλά περιορίζουν την αναζήτησή τους στο κοινωνικό περιβάλλον του επιχειρηματία ή σε απρόσωπες αγγελίες με ελάχιστες δυνατότητες φιλτραρίσματος».

Εύκολα και γρήγορα

Το MyJobNow είναι μια online πλατφόρμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις να διασυνδεθούν μέσω web ή mobile app. Το εύχρηστο και εξαιρετικά απλό μενού της εφαρμογής καθιστά πανεύκολη την καταχώρηση του βιογραφικού, ενώ η βελτιστοποιημένη λειτουργία αναζήτησης διευκολύνει τον εντοπισμό επαγγελματικών ευκαιριών. Ο υποψήφιος μπορεί μέσω της εφαρμογής να επιλέξει τις ειδικότητες της αρεσκείας του και να προσθέσει στο προφίλ του φωτογραφία ή βίντεο.

Αντίστοιχα, οι εργοδότες μπορούν εξίσου εύκολα να καταχωρούν τις κενές θέσεις εργασίας και τις απαιτήσεις τους. Το μόνο που έχει να κάνει ο υπεύθυνος της εκάστοτε επιχείρησης, είναι να απαντήσει σε ορισμένα απλά ερωτήματα, ώστε να καταχωρήσει την επιχείρηση και τις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Ο αλγόριθμος της εφαρμογής επιλέγει και παρουσιάζει τις ευκαιρίες εργασίας με βασικά κριτήρια την απόσταση από την επιχείρησης και βέβαια τα προσόντα του. Εφόσον ο υποψήφιος ενδιαφερθεί για την προτεινόμενη θέση, κάνει αίτηση πατώντας απλώς ένα πλήκτρο. Ο εργοδότης βλέπει το προφίλ του υποψηφίου και εντός 48 ωρών αποφασίζει αν θα τον καλέσει για συνέντευξη. Στο μενού που έχει πρόσβαση μόνο ο εργοδότης, υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης και φιλτραρίσματος των υποψηφίων.

Χρηματοδότηση και μελλοντικά πλάνα

Το MyJobNow μόλις ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου χρηματοδότησης, με βασικό επενδυτή το VentureFriends. Στην επένδυση ύψους €380.000 χιλιάδες εκτός από το VF συμμετέχουν και δύο angel investors.

Αξιοποιώντας το ποσό της επένδυσης, η ομάδα του MyJobNow δηλώνει έτοιμη να εδραιώσει τη θέση της στην εγχώρια αγορά και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις βάσεις για τη διεθνή της ανάπτυξη.

«Όλη η ομάδα του MyJobNow έχει τρομερό ταλέντο και όρεξη για δουλειά και σύντομα θα τους δούμε να περνάνε τα σύνορα και να καταξιώνονται και σε άλλες αγορές», δήλωσε ο Απόστολος Αποστολάκης του VentureFriends. «Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, σε λίγους μήνες το MyJobNow θα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος να βρίσκει κανείς δουλειά σε εμπορικά μαγαζιά, στην εστίαση, τον τουρισμό και όχι μόνο» συμπλήρωσε.

Η εφαρμογή του MyJobNow είναι διαθέσιμη για iOS και Android για τους υποψηφίους, και iOS και web για τους εργοδότες.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα