ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το voice banking και το μέλλον της τραπεζικής

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 00:03
H «φωνητική τραπεζική» θα δοκιμαστεί για τρεις μήνες από 500 πελάτες της τράπεζας NatWest, οι οποίοι θα είναι σε θέση να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με το υπόλοιπο του λογαριασμού τους και τις πρόσφατες συναλλαγές τους και να λαμβάνουν προφορική απάντηση, που θα εμφανίζεται επίσης στην οθόνη του κινητού τους.
Το voice banking και το μέλλον της τραπεζικής

Αντιγράφοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, 00:03
Χρησιμοποιώντας καλλιέργειες νευρώνων – οι στοιχειώδεις λειτουργικές μονάδες του νευρικού συστήματος - και προσομοιώσεις μεγάλης κλίμακας, μια ομάδα επιστημόνων στο πανεπιστήμιο Bar-Ilan, δημιούργησε έναν νέο τύπο εξαιρετικά γρήγορων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης. Πρακτικά, οι ερευνητές αντέγραψαν τη λειτουργία των νευρώνων σε κατάσταση χαμηλού δυναμικού
Αντιγράφοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο

H «αρμονική» απάντηση της Huawei στον Τραμπ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, 00:03
Εικασίες τέλος. Η Huawei ανακοίνωσε και επίσημα το Harmony, το δικό της λειτουργικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσει το Android από τις συσκευές της αλλά κυρίως να αποδείξει ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να σταθεί αυθύπαρκτα στην ανελέητη παγκόσμια τεχνολογική αρένα, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
H «αρμονική» απάντηση της Huawei στον Τραμπ

Harmony OS: Το νέο λογισμικό της Huawei

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019, 14:48
Η Huawei, κινέζικος τιτάνας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αποκάλυψε σήμερα το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones και άλλες συσκευές, μετά την απειλή απώλειας πρόσβασης στο Android, στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων.
Harmony OS: Το νέο λογισμικό της Huawei

H εφαρμογή που θα σώσει χιλιάδες ζωές

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019, 00:03
Μια νέα εφαρμογή, που στον πυρήνα της έχει την Τεχνητή Νοημοσύνη, δίνει σοβαρές υποσχέσεις για την έγκαιρη διάγνωση της Οξείας Νεφρικής Ανεπάρκειας. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από κοινού από την DeepMind, θυγατρική της Google, και Βρετανούς ειδικούς στον τομέα της υγείας και είναι σε θέση να προβλέπει την εκδήλωση οξείας νεφρικής ανεπάρκειας έως και 48 ώρες προτού αυτή εκδηλωθεί.
H εφαρμογή που θα σώσει χιλιάδες ζωές

Ένα ρομπότ «φυλάει» τα μετρητά μας

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019, 00:03
Για να διασφαλιστεί ότι οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές είναι ασφαλείς, κάθε ATM λαμβάνει ενημέρωση λογισμικού τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Πριν, όμως, κυκλοφορήσει οποιοδήποτε νέο λογισμικό, πρέπει να δοκιμαστεί αυστηρά ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή του με τις προδιαγραφές αξιοπιστίας, χρηστικότητας και ασφάλειας. Και το ρόλο, αυτό, έχει αναλάβει ο YuMi, ένα Cobot της ελβετικής ΑΒΒ.
Ένα ρομπότ «φυλάει» τα μετρητά μας

Στα σκαριά η «έξυπνη» διαστημική αρμάδα της Κίνας

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019, 00:03
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2021 θα θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη μια αρμάδα 192 δορυφόρων. Για πρώτη φορά, μάλιστα, οι συγκεκριμένες διαστημοσυσκευές δεν θα «τρέχουν» απλό λογισμικό αλλά θα λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη.
Στα σκαριά η «έξυπνη» διαστημική αρμάδα της Κίνας

Νανορομπότ εναντίον καρκίνου

Τρίτη 06 Αυγούστου 2019, 00:03
Η αναζήτηση στοχευμένης θεραπείας είναι τόσο παλιά όσο και οι ασθένειες που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους. Το κατάλληλο αντιβιοτικό για κάθε λοίμωξη, το σωστό καλούπι για κάθε σπασμένο οστό. Ακόμα και κάθε γρατζουνιά έχει τον δικό της επίδεσμο. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν ακόμα ασθένειες για τις οποίες δεν έχουμε εξατομικεύσει απόλυτα τα μέσα θεραπείας τους.
Νανορομπότ εναντίον καρκίνου

O κολοσσός των εκδόσεων που λέει «ναι» στα ψηφιακά

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2019, 00:03
Mπορεί η επωνυμία Pearson δεν μην έχει την αναγνωρισιμότητα άλλων πασίγνωστων brands αλλά αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εκπαιδευτικών συγγραμμάτων στις ΗΠΑ, όντας ο μεγαλύτερος εκδότης στον χώρο. Η Pearson, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι και οι 1.500 ενεργοί τίτλοι της λένε αντίο στο χαρτί αφού πλέον θα ακολουθεί τη στρατηγική «digital first».
O κολοσσός των εκδόσεων που λέει «ναι» στα ψηφιακά

NASA: Πέτυχε η αποστολή του ηλιακού ιστιοφόρου LightSail 2

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2019, 10:23
Η Πλανητική Εταιρεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σημείωσε επιτυχία η αποστολή του ηλιακού ιστιοφόρου της LightSail 2, ενός μικρού σκάφους μεγέθους φραντζόλας, το οποίο είχε εκτοξευθεί στις 25 Ιουνίου από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA και ήδη κατάφερε να κινηθεί σε υψηλότερη κατά δύο χιλιόμετρα τροχιά γύρω από τη Γη.
NASA: Πέτυχε η αποστολή του ηλιακού ιστιοφόρου LightSail 2

Την αστραπιαία περιστροφή μορίου κινηματογράφησαν επιστήμονες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, 09:34
Επιστήμονες στη Γερμανία -μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας- χρησιμοποίησαν παλμούς φωτός λέιζερ για να κινηματογραφήσουν για πρώτη φορά την ταχύτατη περιστροφή ενός μορίου. Η «μοριακή ταινία» κατέγραψε σε μόλις 125 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μιάμιση περιστροφή του μορίου του σουλφιδίου του καρβονυλίου.
Την αστραπιαία περιστροφή μορίου κινηματογράφησαν επιστήμονες

Φθηνά φάρμακα δια… χειρός Τεχνητής Νοημοσύνης

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, 00:03
Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι το περίπλοκο, το δυσεπίλυτο βρίσκεται πάντα στο μεγάλο, στο αχανές. Γι’ αυτό άλλωστε έχει επικρατήσει η άποψη ότι το μεγαλύτερο μυστήριο είναι το Σύμπαν. Λάθος. Οι γνώσεις που έχουμε για το Σύμπαν μπορεί να είναι ελλιπείς, αλλά σίγουρα περισσότερες από αυτά που γνωρίζουμε για το ανθρώπινο σώμα. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.
Φθηνά φάρμακα δια… χειρός Τεχνητής Νοημοσύνης

Η σελήνη... έγινε 50 ετών

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 00:03
Για πολλούς παραμένει το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ακόμη όμως κι αν αυτό δεν ισχύει, σίγουρα παραμένει το πιο εντυπωσιακό. Πενήντα χρόνια μετά την κατάκτηση του δορυφόρου της Γης, η αποστολή του «Απόλλων 11» και η πρώτη προσσελήνωση στις 20 Ιουλίου του 1969 συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης και θαυμασμού. Γράφει ο Γιώργος Δασκαλόπουλος.
Η σελήνη... έγινε 50 ετών

Πρώτη στον κόσμο η Τουρκία στη χρήση κρυπτονομισμάτων

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, 00:02
Μπορεί το 2019 η τουρκική λίρα να δέχτηκε ουκ ολίγα πλήγματα, ωστόσο φαίνεται πως οι Τούρκοι πολίτες βρήκαν εναλλακτική λύση για τις διεθνείς συναλλαγές τους: τα κρυπτονομίσματα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα Statista Global Consumer Survey 2019, σύμφωνα με την οποία ένας στους πέντε Τούρκους έχει χρησιμοποιήσει ή έχει στην κατοχή του κάποιο κρυπτονόμισμα. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.
Πρώτη στον κόσμο η Τουρκία στη χρήση κρυπτονομισμάτων

Η επανάσταση των πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, 00:03
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η παραγωγή ενέργειας από πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα είναι σήμερα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας και ανοίγει νέους ορίζοντες για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, ιδιαίτερα σε χώρες με δύσκολο εδαφικό ανάγλυφο.
Η επανάσταση των πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων

ΔΝΤ προς Τράπεζες: Εξελιχθείτε ή θα μείνετε πίσω

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, 00:03
Στην έκθεση με τίτλο «Τhe Rise of Digital Money - Η άνοδος του ψηφιακού χρήματος», το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι τράπεζες πρέπει να εξελιχθούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν «πίσω» από τις εξελίξεις που φέρνουν μαζί τους οι κολοσσοί της τεχνολογίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
ΔΝΤ προς Τράπεζες: Εξελιχθείτε ή θα μείνετε πίσω

Οι ΗΠΑ προηγούνται στην κούρσα για το 5G

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, 00:03
Το 2019 είναι η χρονιά που θα αλλάξει τα πάντα στη συνδεσιμότητα, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Η έλευση του 5G δεν είναι μια ακόμα γραμμική τεχνολογική αναβάθμιση των δικτύων, αλλά μια εξέλιξη που θα επηρεάσει κάθετα και οριζόντια κάθε πτυχή της ζωής μας και της οικονομίας.
Οι ΗΠΑ προηγούνται στην κούρσα για το 5G

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 16/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα