7ος χρόνος, ημέρα 2184η
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Το ελληνικό startup που δημιουργεί ψηφιακό δίκτυο φύλαξης των αποσκευών

Το ελληνικό startup που δημιουργεί ψηφιακό δίκτυο φύλαξης των αποσκευών

Του Γιάννη Γορανίτη

Το πρόβλημα της φύλαξης των αποσκευών κατά τη διάρκεια των διακοπών και των city-break απασχολεί αρκετούς ταξιδιώτες. Αν για παράδειγμα, ταξιδεύετε από την περιφέρεια μέσω Αθήνας προς κάποιο νησί ή το εξωτερικό, αλλά δεν έχετε πού να αφήσετε τις βαλίτσες στο μεσοδιάστημα. Ή αν είστε ή φιλοξενείτε τουρίστες που θέλουν να δουν την πόλη πριν αναχωρήσουν προς τον προορισμό τους. Ή αν το αεροπλάνο ή το πλοίο φεύγουν με καθυστέρηση.

Τα παραδείγματα είναι πολυάριθμα, και σε όλα η συνισταμένη είναι κοινή: το βάρος και ο όγκος των αποσκευών καθιστά απαγορευτικές τις βόλτες στην πόλη, αλλά και τις επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Εξάλλου, οι σύγχρονοι ταξιδιώτες έχουν συχνά ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους και θέλουν να τον διαθέτουν σε δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και όχι στην αναζήτηση αποθηκευτικών χώρων.

Το πρόβλημα έρχεται να λύσει ένα startup με έδρα την Αθήνα. Το Luggageo δημιούργησε το πρώτο ψηφιακό δίκτυο φύλαξης αποσκευών στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα λειτουργεί ήδη μέσω της ιστοσελίδας www.luggageo.com και βοηθά επισκέπτες να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα επιλεγμένους συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης αποσκευών και αντικειμένων.

Επιλογές σε όλη την πόλη

Οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα και οι ιδιωτικοί χώροι που επιλέγονται από την εταιρεία βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης, κοντά σε σημεία ενδιαφέροντος και χώρους που συνήθως επισκέπτονται οι τουρίστες. Υπάρχουν επίσης επιλογές χώρων αποθήκευσης κοντά στα σημεία εισόδου/ εξόδου των ταξιδιωτών, όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Οι χρήστες της υπηρεσίας δεν έχουν παρά να επισκεφθούν το site και μέσω της αναζήτησης ή του χάρτη να εντοπίσουν την τοποθεσία και τον χώρο φιλοξενίας της αρεσκείας τους και να κάνουν κράτηση για τις ώρες ή και τις ημέρες που επιθυμούν να αποθηκεύσουν τις αποσκευές. Στη συνέχεια, μπορούν να παραδώσουν τις βαλίτσες και τα άλλα αντικείμενα που επιθυμούν να αποθηκεύσουν και να απολαύσουν την πόλη.

Οι τιμές φύλαξης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές (έως και στη μισή τιμή συγκριτικά με τις συμβατικές υπηρεσίες φύλαξης), ενώ οι χρεώσεις είναι σταθερές ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Δοκιμάσαμε ενδεικτικά την πλατφόρμα και το ημερήσιο κόστος ήταν €5 ανά βαλίτσα. Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, προς το παρόν, δεν είναι πολλές αλλά καλύπτουν επαρκώς το κέντρο της πόλης και ορισμένα προάστια.

Πώς να γίνετε οικοδεσπότες

Το Luggageo λύνει ένα αναντίρρητο πρόβλημα για επισκέπτες και τουρίστες της πολύς, και την ίδια στιγμή δημιουργεί ευκαιρίες για πολλούς επαγγελματίες και ιδιώτες που μπορούν να αποθηκεύσουν τις αποσκευές.

Μέσω ενός εύχρηστου και απλού μενού στην ιστοσελίδα του Luggageo, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί και να δηλώσει τη διαθεσιμότητα του καταστήματος ή της επιχείρησης του ώστε να ενταχθεί ως οικοδεσπότης (host) στο δίκτυο του Luggageo. Εφόσον πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, η συνεργασία ξεκινάει άμεσα με αμφίδρομα οφέλη. Η πλατφόρμα με αυτό τον τρόπο αποκτά περισσότερα σημεία φιλοξενίας, και ο επαγγελματίας έχει την ευκαιρία να κερδίσει έξτρα εισόδημα αποθηκεύοντας απλώς αποσκευές στον χώρο του. Εκτός από την προμήθεια που θα λαμβάνει, θα έχει τη δυνατότητα να διαφημίζεται ανέξοδα και να προσελκύει νέους πελάτες στην επιχείρησή του.

Το Luggageo είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα του τρόπου που ο τουρισμός μπορεί να αξιοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες (και το αντίστροφο) για να λύσει πρακτικά προβλήματα και να βελτιώσει συνολικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ίδια την ταξιδιωτική εμπειρία.