ΓΔ: 899,69 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 13,25 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,69 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 13,25 εκατ. €   RT

Ο «Έλληνας» αστροναύτης Neil προσφέρει διασκέδαση και γνώση στα παιδιά

Ο «Έλληνας» αστροναύτης Neil προσφέρει διασκέδαση και γνώση στα παιδιά

Του Γιάννη Γορανίτη

Οι ελληνικές εταιρείες που βρέθηκαν στη μεγάλη έκθεση CES 2017 στο Λας Βέγκας ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το μοναδικό start-up από τη χώρα μας δε, το οποίο μάλιστα παρουσίασε και το πρώτο του προϊόν στο φετινό Consumer Electronic Show ήταν η Another Circus.

Πρόκειται για μία νέα εταιρεία που αυτοπροσδιορίζεται ως digital design agency και καταπιάνεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: από το Internet of Things και τα wearables, μέχρι το branding και το UI.

Δημιουργός της είναι ο Βαγγέλης Καραπέτσας, ο οποίος άλλωστε εμπνεύστηκε και υλοποίησε μαζί με την ομάδα της Another Circus τον Neil.

Ποιος είναι όμως ο Neil;

Ο Neil The Little Explorer μας συστήνεται ως ο μικρός εξερευνητής-αστροναύτης που προσφέρει διασκέδαση και διαδραστική γνώση σε παιδιά από 3 έως 6 ετών. Στόχος του νέου αυτού gadget είναι να εντάξει τη γνώση στο καθημερινό παιδικό παιχνίδι, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη «έξυπνη» κούκλα που συνδέεται στο Internet, Από εκεί μπορεί να αντλήσει γνώσεις και πληροφορίες και στη συνέχεια να τις μεταδώσει στα παιδιά. Έχει για παράδειγμα τη δυνατότητα να τους μεταδίδει με εύληπτο τρόπο γνώσεις για το περιβάλλον, τα χρώματα, τα ζώα, την ιστορία, την γεωγραφία και πολλές ακόμη κατηγορίες.

Με δεδομένο ότι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι ιδιαίτερα απλός στον χειρισμό του. Μέσω των ειδικά σχεδιασμένων πλήκτρων, το παιδί μπορεί να ελέγχει πανεύκολα την εκφώνηση των wikis (των «κομματιών γνώσης»), να επιλέγει επόμενο ή προηγούμενο, να πατάει Like, ενώ υπάρχει και ένα κουμπί που δίνει στο παιδί πληροφορίες βάσει τοποθεσίας.

Η έξυπνη κούκλα ενσωματώνει ηχείο ώστε να αναπαράγει τα wikis αλλά και μουσική, ενώ διαθέτει LED φωτισμό, που μπορεί να χρησιμοποιείται και για να φωτίζει τη νύχτα το δωμάτιο του παιδιού.

Επειδή όμως ο Neil δεν συμπαθεί τα παιδιά που είναι κολλημένα στον καναπέ, σε τακτά διαστήματα τα προτρέπει να ασχοληθούν με διάφορες φυσικές δραστηριότητες και παιχνίδια-ασκήσεις, τον χρόνο και το είδος των οποίων έχουν βέβαια προεπιλέξει οι γονείς.