Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, 09:44

-A +A

Η Εθνική Ελλάδας της τεχνολογίας πάει Βαρκελώνη

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, 09:44
Η Εθνική Ελλάδας της τεχνολογίας πάει Βαρκελώνη
-A +A

Του Γιάννη Γορανίτη

Δυναμική θα είναι η ελληνική παρουσία στο Mobile World Congress 2018, που θα διοργανωθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου στη Βαρκελώνη. Για έκτη διαδοχική χρονιά, η χώρα μας συμμετέχει οργανωμένα στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κινητής τηλεφωνίας και νέων τεχνολογιών. Φέτος αναμένονται πάνω από 100.000 επισκέπτες και 2.300 εκθέτες από 208 χώρες.

Η ελληνική αποστολή παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο επικεφαλής της αποστολής και Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας, Γιάννης Γιανναράκης αποκάλυψε ότι φέτος δεν θα αρκεστούμε στο εθνικό περίπτερο στον κεντρικό χώρο της έκθεσης. Ελληνική παρουσία θα υπάρχει και στην παράλληλη εκδήλωση 4YFN (Four Years from Now), όπου παρουσιάζεται ο «αφρός» των startups του κλάδου και γι' αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η συμμετοχή των εγχώριων νεοφυών επιχειρήσεων.

Προγραμματικός στόχος της αποστολής, όπως τόνισε ο κ. Γιανναράκης είναι αφενός η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεθνής δικτύωση των εγχώριων τεχνολογικών επιχειρήσεων, και αφετέρου η προσέλκυση επενδύσεων. Πρόκειται άλλωστε για ένα γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κολοσσών της τεχνολογίας, επενδυτών και χιλιάδων δημοσιογράφων απ' όλο τον κόσμο.

Όπως υποστήριξε ο Τάσος Τζήκας Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος, είναι σημαντικό να προβάλλουμε εκτός συνόρων την «αισιόδοξη Ελλάδα που εξάγει λογισμικό και υπηρεσίες». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τζήκας, εκτός από το brand-name του τουρισμού, οφείλουμε να κάνουμε και τις νέες τεχνολογίες «σημαία» της χώρας στο εξωτερικό. Ως Πρόεδρος και της ΔΕΘ – Helexpo, ο Τάσος Τζήκας πρότεινε την αναβίωση της τεχνολογικής έκθεσης Infosystem, ώστε να προβληθεί περαιτέρω η δυναμική της Ελλάδας στις νέες τεχνολογίες.

30 ελληνικές επιχειρήσεις θα προβληθούν στην έκθεση

Τουλάχιστον 32 μικρές και μεσαίες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, και να αναζητήσουν συνέργειες, επαφές και δυνατότητες προβολής στο διεθνές περιβάλλον. Περισσότερες από τις μισές μάλιστα συμμετέχουν για πρώτη φορά στην MWC και γενικά σε διεθνή έκθεση.

Μεταξύ των εγχώριων εταιρειών που θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη συναντάμε τις: Apifon, Cytech, Direct Solutions, Fasmetrics, Motivian, Noveltech, Regate, Sboing, Space Hellas, Telenavis κ.ά. Για πρώτη φορά μάλιστα η ελληνική αποστολή έχει θεματικό προσανατολισμό σε τρεις άξονες: τουρισμό (συμμετέχουν οι: SyncBnb, Tourismart, Baggagement), ναυτιλία (Centaur, Danaos, Metis Cyberspace Technology, Propulsion Analytics) και gaming (Gemcrafts, Happyland, Traptics).

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η παρουσία 10 ελληνικών startups στο 4YFN Pavillion, όπου παρουσιάζουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους ανερχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους οι Inaccel, ID-GC, Infile, Invent ICT, Nous4Health, Purposeful, Gemcraft Games, Happyland, Traptics.

Στο εγχείρημα πρωτοστατεί ο ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας), με τη συνεργασία του οργανισμού Enterprise Greece, ενώ η αποστολή υποστηρίζεται από το ΥΨΠΤΕ, την ΕΕΚΤ, τον ΣΕΠΕ και το Corallia. Χορηγοί της ελληνικής αποστολής είναι η Eurobank και η Samsung.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα