Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Αλέξη Σταμάτη: «Ως γνωστόν η τέχνη, όπως και η ζωή, δουλεύει μυστηριωδώς»

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, 00:03
Ο Αλέξης Σταμάτης υποστηρίζει «ότι η γραφή είναι από μόνη της μια τελετουργία». Ωστόσο «ένα βιβλίο δεν είναι ένα σπίτι με τέσσερις τοίχους και μια οροφή. Είναι ένα κινούμενο σύννεφο, που ταξιδεύει από το ένα μέρος στο άλλο». Κατά συνέπεια «η τέχνη, όπως και η ζωή, δουλεύει μυστηριωδώς». Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
«Ως γνωστόν η τέχνη, όπως και η ζωή, δουλεύει μυστηριωδώς»

Γιώργος Παγουλάτος: Αποκαθίσταται η ορατότητα, αποδυναμώνονται οι αντιευρωπαϊκές φωνές

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, 00:01
Οι αποφάσεις της Κομισιόν για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας αποκαθιστούν την ορατότητα στην οικονομία, αλλά ταυτόχρονα αποδυναμώνουν και τις αντιευρωπαϊκές φωνές σε χώρες της περιφέρειας, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, σημειώνει στο liberal.gr o οικονομολόγος και γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Παγουλάτος.  Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Αποκαθίσταται η ορατότητα, αποδυναμώνονται οι αντιευρωπαϊκές φωνές

Πάνος Τσακλόγλου: Καλύτερα από ό,τι ανέμενε η πλειοψηφία των αναλυτών τα νέα

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, 00:02
Τα νέα για την ελληνική οικονομία ήταν καλύτερα από ό,τι περίμενε η πλειοψηφία των αναλυτών. Στο καλό, μάλιστα, σενάριο η ύφεση μπορεί να περιοριστεί στο 5%. Όμως, υπό προϋποθέσεις, όπως σημειώνει στο liberal.gr ο οικονομολόγος Πάνος Τσακλόγλου. Τέτοιες είναι η καλή επίδοση του τουρισμού στο τρίτο τρίμηνο και αν καταφέρουμε να γλιτώσουμε ένα νέο lockdown. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Καλύτερα από ό,τι ανέμενε η πλειοψηφία των αναλυτών τα νέα

Παναγιώτης Πετράκης: Η Ελλάδα έχει μπροστά της πολλά χρόνια ανάπτυξης

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, 00:02
Τις προϋποθέσεις που βάζουν την Ελλάδα σε τροχιά υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για αρκετά χρόνια, όπως ο πλήρης έλεγχος της πανδημίας, η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και το γεγονός ότι η Ευρώπη θα ρίξει ακόμη περισσότερα κεφάλαια για την ανόρθωση της οικονομίας της σε επίπεδο τόσο δημοσιονομικό, όσο και από πλευράς ποσοτικής χαλάρωσης, περιγράφει στο liberal.gr ο οικονομολόγος Παναγιώτης Πετράκης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Παναγιώτης Πετράκης: Η Ελλάδα έχει μπροστά της πολλά χρόνια ανάπτυξης

Λεωνίδας Καβάκος: «Ευλογία να ζει κανείς σε αυτή την εποχή»

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 00:03
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος και σολίστ μιλάει για τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία, για τον χειρισμό της κυβέρνησης, το μέλλον της μουσικής, αλλά και για τις τέχνες «που δεν θεωρούνται μέρος της εκπαίδευσης των ανθρώπων». Συνέντευξη στον Γιώργο Μυλωνά.
Λεωνίδας Καβάκος: «Ευλογία να ζει κανείς σε αυτή την εποχή»

Ανδρέας Λοβέρδος: Καταχράστηκε εξουσία η Τουλουπάκη, εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 00:02
Κόλαφο για όσους επιχείρησαν να στήσουν τη σκευωρία σε βάρος των πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis αποτελούν τα έγγραφα του FBI που έστειλε ο Ι. Αγγελής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει στο liberal.gr ότι επιβεβαιώνεται πλέον πως η κ. Ελένη Τουλουπάκη καταχράστηκε την εξουσία της εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες. Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Καταχράστηκε εξουσία η Τουλουπάκη, εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες

Κώστας Λάβδας: Να είμαστε έτοιμοι για όλα

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 00:02
Το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ότι η αντιμετώπιση της Ελλάδας προς την Τουρκία πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την ενεργοποίηση κάθε διπλωματικού μέσου, όσο και την στρατιωτική αποτροπή εφόσον αυτή χρειασθεί, στέλνει μέσω του liberal.gr, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Κώστας Λάβδας. Δεν αποκλείει κλιμάκωση ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, παρ' ότι όπως λέει, αυτό θα αποβεί σε βάρος του τουρισμού και για τις δύο πλευρές. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Κώστας Λάβδας: Να είμαστε έτοιμοι για όλα

Κωνσταντίνος Φίλης: Τα πάντα ανοικτά αν η Τουρκία κάνει έρευνες

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, 00:02
Αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τότε θα παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, δηλώνει στο liberal.gr ο Κωνσταντίνος Φίλης, τονίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι. Σημειώνει δε πως αν εξαντληθούν οι διπλωματικές οδοί και οι νομικές παρεμβάσεις τότε το τελευταίο που μένει είναι η στρατιωτική απάντηση αν και όλοι απεύχονται μια τέτοια εξέλιξη Συνέντευξη στον Τάσο Ευαγγελίου.
Κωνσταντίνος Φίλης: Τα πάντα ανοικτά αν η Τουρκία κάνει έρευνες

Νίκος Ανδρουλάκης: Αξιοκρατικά μέτρα για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, 00:02
Θετική χαρακτηρίζει για την Ελλάδα την εισήγηση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάπτυξης ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί αξιοκρατικά και με σχέδιο το πακέτο για να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας. Συνέντευξη στον Αιμίλιο Περδικάρη.
Αξιοκρατικά μέτρα για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη

Απορρόφηση πόρων: Γιάννης Τσακίρης: Αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, 00:02
«Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα -πολιτεία, επιχειρήσεις, τράπεζες-, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να εξέλθουμε από αυτή και κυρίως με τις λιγότερες δυνατές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις», λέει στον «Φιλελεύθερο» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρης. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Γιάννης Τσακίρης: Αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε

Ζ. Ντάρβας: Με αυστηρό έλεγχο τα λεφτά στην Ελλάδα

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, 00:02
Τα χρήματα του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης θα εκταμιεύονται σε δόσεις και μόνο ανάλογα με την πρόοδο που θα έχει πετύχει η κάθε χώρα σε σχέση με τους στόχους που η ίδια έχει θέσει, επισημαίνει στο liberal.gr ο γνωστός οικονομικός αναλυτής του ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, αναφορικά με τα κριτήρια που συνοδεύουν την πρόταση της Κομισιόν. Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Μαριόλη.
Ζ. Ντάρβας: Με αυστηρό έλεγχο τα λεφτά στην Ελλάδα

Συνέντευξη: Μάρω Βαμβουνάκη: «Έχω ανάγκη τη φλόγα»

Κυριακή 31 Μαΐου 2020, 00:03
Με μόνο τη φράση «Υπήρξε κάποτε ένας άνθρωπος που στεκόταν μπροστά στον καθρέφτη και δεν υπήρχε το είδωλό του», η Μάρω Βαμβουνάκη ξεκίνησε το βραβευμένο με κρατικό βραβείο μυθιστόρημα «Η μοναξιά είναι από χώμα».Συνέντευξη στην Ελένη Γκίκα.
Μάρω Βαμβουνάκη: «Έχω ανάγκη τη φλόγα»

Γιώργος Μαρκοπουλιώτης (Κομισιόν): Μεγάλη ευκαιρία, δεν πρέπει να χαθεί

Κυριακή 31 Μαΐου 2020, 00:02
Να μην πάει χαμένη η μεγάλη ευκαιρία που παρέχει στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το μήνυμα που στέλνει με συνέντευξή του στο liberal.gr o επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης. Και επισημαίνει ότι τα πρώτα χρήματα από το πακέτο που αναλογούν στην Ελλάδα θα αρχίσουν να δίνονται από φέτος. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Μεγάλη ευκαιρία, δεν πρέπει να χαθεί

Γκίκας Μαγιορκίνης: Επόμενο στοίχημα η αποτροπή 2ου κύματος από τους ταξιδιώτες

Σάββατο 30 Μαΐου 2020, 00:02
Βλέποντας με αισιοδοξία τις επόμενες μέρες, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, μίλησε στο Liberal.gr για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και για τις ανησυχίες του, που έρχονται μαζί με το καλοκαίρι και το άνοιγμα του τουρισμού. Συνέντευξη στην Άννα Παπαδομαρκάκη.
Επόμενο στοίχημα η αποτροπή 2ου κύματος από τους ταξιδιώτες

Θ. Πελαγίδης: Τώρα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς η κυβερνητική μηχανή

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, 00:02
Τώρα είναι η ώρα να δουλέψει όλη η κυβερνητική μηχανή για να δείξει τα προσόντα και τις ικανότητες των ανθρώπων της, σημειώνει στο liberal.gr ο Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θοδωρής Πελαγίδης, στον απόηχο της εξαιρετικά θετικής πρότασης για την Ελλάδα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι από μόνος τους ένας καλός πρωθυπουργός δεν αρκεί. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Τώρα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς η κυβερνητική μηχανή

Παναγιώτης Λιαργκόβας: Το μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 00:02
Aν προσθέσουμε τα 32 δισ. που μας αναλογούν από το ευρωπαϊκό πακέτο στα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκύπτει ένα ποσό μεγαλύτερο των 50 δισ. ευρώ για την επόμενη 5ετία, αναφέρει στο liberal.gr ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ. Μια χρυσή ευκαιρία - πρόκληση, όπως λέει, για την κυβέρνηση ώστε να μετασχηματίσει το ελληνικό αναπτυξιακό μοντέλο. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Παναγιώτης Λιαργκόβας: Το μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη

Φ. Σαχινίδης: Να πάρουν το ρίσκο τους και οι επιχειρηματίες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Το ζήτημα δεν είναι αν αρκούν ή όχι τα κρατικά χρήματα, αλλά αν και οι επιχειρηματίες θα πάρουν ρίσκα, τα οποία είναι και συνώνυμα με το επιχειρείν, σημειώνει στο liberal.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για το πως θα επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Φ. Σαχινίδης: Να πάρουν το ρίσκο τους και οι επιχειρηματίες

Δημήτρης Βαγιανός: Έτσι θα αλλάξει σελίδα η Ελλάδα

Τρίτη 26 Μαΐου 2020, 00:02
Κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις θα δημιουργούν θέσεις πλήρους απασχόλησης, κούρεμα οφειλών που έχουν επιχειρήσεις προς το κράτος, οριστική μείωση του ενεργειακού κόστους στην μεταποίηση, σύνδεση της παραγωγής με τα πανεπιστήμια, πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, σύμφωνα με τον καθηγητή του LSE Δημήτρη Βαγιανό, ώστε να βγει πραγματικά η χώρα από την στενωπό. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Δημήτρης Βαγιανός: Έτσι θα αλλάξει σελίδα η Ελλάδα

Μάνθος Ντελής: Mε κοπή χρήματος από ΕΚΤ θα αποφύγουμε τη βαθιά ύφεση

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, 00:02
Κοπή νέου χρήματος από την ΕΚΤ είναι η λύση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα της Κομισιόν και να αποφύγει η Ευρωζώνη τη βαθιά ύφεση. Eίναι ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Μάνθο Ντελή, προκειμένου με αυτή την ρευστότητα να διαγραφεί ιδιωτικό χρέος κυρίως μικρομεσαίων, αλλά και μεγάλων, επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Mε κοπή χρήματος από ΕΚΤ θα αποφύγουμε τη βαθιά ύφεση

Συνέντευξη Έλενας Μαρούτσου : «Συχνά η πένα των συγγραφέων βουτάει στο μαύρο μελάνι του τραύματος»

Κυριακή 24 Μαΐου 2020, 00:03
Η Έλενα Μαρούσκου είναι τολμηρή συγγραφέας και εφευρετική. Συνομιλώντας με τις φωτογραφίες της Λάουρα Μακαμπρέσκου και με κείμενα συγγραφέων, ενώνει στους «Θηριόμορφους» που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Πόλις σε ένα εξαιρετικό βιβλίο, τα χίλια κομματάκια του κάθε ανθρώπου με της ποίησης και τέχνης γενικότερα τη χρυσή κλωστή, και τολμά να «φωτογραφίσει» το θηρίο μέσα μας.
«Συχνά η πένα των συγγραφέων βουτάει στο μαύρο μελάνι του τραύματος»