8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022
Διακύμανση
ΗΜΕΡΑ
ΜΗΝΑΣ
ΕΤΟΣ

LIVE Χρηματιστήριο


Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022


19:07 Στη γ.σ. της 22 Ιουλίου, οι μέτοχοι της Alpha Bank καλούνται να εγκρίνουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση σε είδος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής μετοχής έκδοσης της εταιρείας κατά το ποσό των ευρώ 0,01, προκειμένου να διανεμηθούν στους μετόχους της εισηγμένης, μετοχές έκδοσης κυπριακής θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία “Galaxy Mezz Ltd” που κατέχει η εταιρεία, αξίας που αντιστοιχεί στην αξία της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

18:49 Στις 6 Ιουλίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για το πράσινο ομόλογο της Lamda Development, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο έως 230 εκατ. ευρώ, διάρκειας επτά ετών, διαιρούμενου σε έως 230.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες με ονομαστική αξία εκάστης 1.000 ευρώ. Στις 8 Ιουλίου λήγει η δημόσια προσφορά. Από 13 Ιουλίου η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών στο Χ.Α.

18:07 Η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 53 μονάδες τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν πτώση του δείκτη στις 54,9 μονάδες.

17:09 “Αποχωρεί από τη χρηματοδότηση του trading εμπορευμάτων στις ΗΠΑ η BNP Paribas, σε συνέχεια προηγούμενων αναδιπλώσεων και σε άλλα μέρη του κόσμου. Η τράπεζα πούλησε το βιβλίο δανείων της στη Mitsubishi UFJ Financial Group. Η πώληση αφορά μόνο τον κλάδο της χρηματοδότησης εμπορευμάτων και όχι την πλατφόρμα παραγώγων”, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.


Δείτε περισσότερα