Εκλογές μόνο με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υποχρεωτικά

Εκλογές μόνο με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υποχρεωτικά

Υπάρχει ένα κενό στο Σύνταγμα. Το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί επειγόντως. Το αποκάλυψε η ακραία διεφθαρμένη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία φορά που δεν είναι πλήρως υπηρεσιακή η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει τις τελευταίες βδομάδες, μέχρι και χτες, πως ο νομοθέτης κακώς δεν πρόβλεψε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνιέται και από αντικοινοβουλευτικά κόμματα.

Κάθε μέρα κάθε υπουργός και κάθε αξιωματούχος της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενος την κυβερνητική του θέση, καταχράται της εξουσίας του και είτε διορίζει, είτε ανανεώνει συμβάσεις, είτε δίνει έργα, είτε παρατείνει θητείες, είτε μοιράζει επιδόματα, είτε ευνοεί σκανδαλωδώς επαγγελματικές τάξεις για λόγους ψηφοθηρικούς, είτε χρησιμοποιεί τη θέση του για να προωθεί την κυβερνητική προπαγάνδα. Τα κρούσματα, πολλά.

Και τα κρούσματα αυτά δεν είναι μόνο η προώθηση της διαφθοράς σαν κυρίαρχης άποψης, δεν είναι μόνο η άνιση μεταχείριση μεταξύ των ευνοούμενων και των υπόλοιπων πολιτών. Είναι και το κόστος σε χρήμα του δημόσιου ταμείου. Για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί κατάφορα. Φορτώνοντας τα- εν πολλοίς άχρηστα- ρουσφετολογικά του έξοδα στην πλάτη των φορολογούμενων.

Χτες αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Πολάκης ανανέωσε τη θητεία 42 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων! Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι κατσικώνει στις καρέκλες τους τούς εγκάθετους που επέλεξε, τους περισσότερους παράνομα σε βάρος άλλων ικανότερων. Σημαίνει ότι υποχρεώνει την επόμενη κυβέρνηση να πληρώσει από το δημόσιο ταμείο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να διώξει αυτούς τους εγκάθετους.

Άλλο κρούσμα: Ο ΕΦΚΑ ειδοποίησε ότι θα πληρώσει με τις συντάξεις Ιουλίου (27 Ιουνίου) έξτρα αναδρομικά σε 8.500 απόστρατους από λάθος υπολογισμούς που έκανε στις πληρωμές αναδρομικών του… Δεκεμβρίου! Ταυτόχρονα, ετεροχρονίζει για μετά τις εκλογές (στην επόμενη κυβέρνηση) την είσπραξη, από 7.000 απόστρατους και χήρες, παραπάνω ποσών που εισέπραξαν από τα ίδια λάθη του ΕΦΚΑ!

Έτσι, χρησιμοποιώντας την κατοχή της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποίησε τη διαδικασία χορήγησης επιστροφών, τις οποίες τις ήξερε από πριν. Δεν τις ανακάλυψε τώρα. Από την άλλη, όμως, δεν ενεργοποιεί τη διαδικασία είσπραξης επειδή το δημόσιο ταμείο δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου, δηλαδή των πολιτών, αλλά πρός όφελος του κόμματος.

Αυτά τα κάνει ο ΕΦΚΑ, που αρνείται να δώσει εκκαθαριστικά σε 3.500.000 συνταξιούχους, όπως έχει υποχρέωση εδώ και 6 μήνες για να δουν ποιες είναι οι απολαβές, πώς βγαίνουν και ποιες είναι οι κρατήσεις τους! Μαφία.

Ο υπουργός συνώνυμο της ψηφοθηρίας Σπίρτζης, με εγκύκλιο του υφυπουργού Ασφάλισης Πετρόπουλου και σε συνεννόηση μαζί του, έφεραν εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί ταξί, οι … εκπαιδευτές και οι … αυτοκινητιστές θα μπορούν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση! Την ώρα που δεν επιτρέπεται σε κανέναν άλλο κλάδο εργαζομένων, που καταθέτουν τις άδειες μετά τη συνταξιοδότηση!

Επιπλέον, όσοι συνταξιούχοι άλλων επαγγελμάτων τολμήσουν να δουλέψουν μετά τη σύνταξη, τους κόβεται μέχρι και το 80% της σύνταξης! Αυτή είναι η προσφορά του κ Σπίρτζη, του κ Πετρόπουλου και της υπόλοιπης «αριστερής» ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους της χώρας! Η προνομιακή μεταχείριση 15.000 ψηφοφόρων, μόνο και μόνο γιατί έχουν την προνομιακή θέση να πιάνουν στο μπούρου μπούρου τους επιβάτες και να τους προπαγανδίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρω αν θα πιάσει το κόλπο των Σπίρτζη- Πετρόπουλου. Πρώτα πρώτα, γιατί οι ταξιτζήδες και οι υπουργοί είναι ήδη από χτες αντιπαθείς σε όλους τους συνταξιούχους, που χρίστηκαν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Και οι οποίοι συνταξιούχοι είναι 3.500.000. Δεύτερον και κυριότερο, γιατί πολλοί συνταξιούχοι ετοιμάζουν από χτες αγωγές για να προσβάλουν τη ρουσφετολογική εγκύκλιο ως προνομιακή μεταχείριση έναντι εκείνων, ή για να απαιτήσουν ίση μεταχείριση και δικαίωμα εργασίας και για εκείνους.

Στα υπουργία Άμυνας και Εξωτερικών καταγγέλλονται όργια μεταθέσεων ημετέρων σε προνομιακές θέσεις του εξωτερικού.

Τις προηγούμενες μέρες ο «διανοούμενος ιδεολόγος» Γαβρόγλου προχώρησε στην κατανομή 500 θέσεων διδακτικού προσωπικού και συμβασιούχων στα 24 πανεπιστήμια της χώρας! Μιλάμε για μαζικό όργιο ρουσφετιού στην πανεπιστημιακή κοινότητα, που είναι, μαζί με τους καθηγητές στα σχολεία, η αιχμή του δόρατος του ΣΥΡΙΖΑ στη διαιώνισή του σαν κόμμα και σαν ιδεολογία. Και μιλάμε για εντελώς αδιαφανή από άποψη κριτηρίων επιλογή προσώπων σε κρίσιμες επιστημονικές θέσεις. Χωρίς ουσιαστική αξιοκρατία.

Ο ίδιος «δημοκράτης», τη μέρα που έκλεισε η Βουλή προχώρησε σε 70 μετατάξεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις… μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων!

Με μαζικές προσλήψεις 20 μέρες πριν τις εκλογές ολοκληρώνονται τα ρουσφέτια, οι προσλήψεις και οι ανανεώσεις συμβάσεων στην Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) με αποφάσεις του Προέδρου Νίκου Μπουλαξή. 

Μόνο μέσα στο 24ωρο της 10ης Ιουνίου, δηλαδή 3 μέρες μετά τη διάλυση της Βουλής, δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια 58 μετατάξεις υπαλλήλων! Αυτός ο ρυθμός συνεχίζεται αμείωτος σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες!

Εκμεταλλεύτηκαν και μια διαθήκη!

Το έσχατο σημείο αισχρότητας και ανηθικότητας ήρθε όταν με το τέλος της Βουλής κατατέθηκε κύρωση σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου μόνο και μόνο για να "κρεμαστούν" πάνω στη ΔΙΑΘΗΚΗ (!) σειρά υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών για παροχές και ρουσφέτια σε ειδικές κατηγορίες:

1. Φωτογραφική: Για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.
2. Για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας,
3. για ανανέωση των  ηλεκτρονικών καταλόγων λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και  θέματα μισθοδοσίας αυτών,
4. για επιστροφή στο παλιό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων,
5. για παράταση του Κτηματολογίου,
6. για τον εξωδικαστικό μηχανισμό,
7. για εξπρές οικοδομικές άδειες στο Μάτι,
8. για τα πριμ στο Ωνάσειο,
9. για την ένταξη και τα αναδρομικά σε ιατρικό προσωπικό, μέλη ΔΕΠ και άλλους.

Αν συνυπολογίσει κανείς τις απολύτως διαφθαρμένες μετατάξεις 4 συριζέων στα γραφείο του πρωθυπουργού (όχι του Τσίπρα, του επόμενου πρωθυπουργού!) και τις επίσης διεφθαρμένες μετατάξεις- τακτοποιήσεις συζύγων, παιδιών, αγαπητικών, κολλητών, κομματόσκυλων σε προνομιούχες οικονομικά θέσεις της Βουλής, του υπουργείου Οικονομικών και υπηρεσιών της διπλωματίας και των ενόπλων δυνάμεων, καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης ότι όχι απλώς είναι αναγκαίο να παραιτείται μια κυβέρνηση με την προκήρυξη των εκλογών. Αλλά, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κυβερνάει έστω και για ένα λεπτό.

Γιατί, σε όλα τα παραπάνω δεν συνυπολογίζουμε τον αντισυνταγματικό διορισμό των δύο κορυφαίων δικαστικών στον Άρειο Πάγο, ούτε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αυτή η κυβέρνηση κάθε μέρα έναντι τρίτων χωρών, δεσμεύοντας και την επόμενη, ούτε και τα εκατομμύρια που σκορπάει από το πρωτογενές πλεόνασμα για να βρει η επόμενη καμένη γη στην κυριολεξία και να μην μπορεί να εφαρμόσει κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα ή πρόγραμμα ελάφρυνσης των πολιτών. Όποια κι αν είναι.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Προπαγάνδας και ΜΜΕ δεν έχει αλλάξει (!) και εξακολουθεί να λειτουργεί τις ΕΡΤ-τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και internet) σαν να είναι συριζομάγαζα, περιφρονώντας κάθε ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας και κοινοβουλευτικού κανόνα.

Οι προηγούμενοι νομοθέτες συνταγματολόγοι, όταν έφτιαχναν τα Συντάγματα είχαν σκεφτεί ότι πρέπει να προστατέψουν τους πολίτες από την κατάχρηση των τριών εξουσιών. Γιατί, αυτό είναι το Σύνταγμα. Υπολόγιζαν με το σκεπτικό ότι είχαν να κάνουν με αντιπροσώπους του λαού, με κυβερνήσεις και με δικαστικούς. Δεν υπολόγιζαν ότι θα έχουν να κάνουν και με πολιτικούς αλήτες. Καιρός να το προβλέψουν.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης