Κύβος συμπύκνωσης / Condensation cube: H «ειδησεογραφία» του Βασίλη Βλασταρά στο ΙΣΕΤ

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, 20:31 - Τελευταία ενημέρωση: 13:52
-A +A
Κύβος συμπύκνωσης / Condensation cube: H «ειδησεογραφία» του Βασίλη Βλασταρά στο ΙΣΕΤ

Επί μια δεκαετία παρακολουθεί και «αποδελτιώνει» διαδικτυακό υλικό ενημέρωσης και σχολιασμού για όλα τα μεγάλα γεγονότα που απασχόλησαν τη χώρα -τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, το δημοψήφισμα κ.ά. Η συσσώρευση καταγραφών ξεκίνησε, δηλαδή, το καλοκαίρι του 2007, την εποχή της καθιέρωσης των blogs, του YouTube και του Facebook. Το υλικό που συνεχίζει να καταγράφει ο Βασίλης Βλασταράς, παρουσιάζεται μέσω του ιστολογίου www.condensationcube.com.

Στη νέα του έκθεση στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (ΙΣΕΤ) που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 19:00, ο καλλιτέχνης καταθέτει, λοιπόν, μια χρονοκάψουλα που διατρέχει την πρόσφατη πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ελληνική πραγματικότητα. Υπό τον τίτλο Κύβος Συμπύκνωσης / Condensation Cube, η έκθεση αναπτύσσεται μέσα από μια σειρά προβολών και εστιάζει στα κοινωνικοπολιτικά αντανακλασικά της Ελλάδας της κρίσης, στις αλλαγές στο δημόσιο λόγο και στα νέα πολιτισμικά και επικοινωνιακά ήθη στην εποχή των hoaxes, των avatars, του ηλεκτρονικού σχολιασμού και της έντονης διάδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφουν η Χάρις Κανελλοπούλου και ο Κωστής Σταφυλάκης και η παρουσίαση του αρχείου στο ΙΣΕΤ θα πυροδοτήσει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ομιλιών και συζητήσεων με καλλιτέχνες, ερευνητές και πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου - 31 Μαρτίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες: www.iset.gr 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα