Γυναίκες από τη Μεσόγειο της Έλενας Παπαδημητρίου στην Γκαλερί Σκουφά

Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018, 20:22 - Τελευταία ενημέρωση: 14:02
-A +A
Γυναίκες από τη Μεσόγειο της Έλενας Παπαδημητρίου στην Γκαλερί Σκουφά

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 19.30, στην Γκαλερί Σκουφά στο Κολωνάκι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαδημητρίου, με τίτλο Σαμπίρ.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από τη νέα δουλειά της ζωγράφου με θέμα γυναίκες από τη Μεσόγειο και με σαφείς αναφορές στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Προερχόμενες από 23 μεσογειακές χώρες, με διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, οι γυναίκες της Παπαδημητρίου, ως ικέτιδες, ομιλούν σε μια κοινή γλώσσα των λιμανιών, ξεχασμένη από αιώνες, την «σαμπίρ».

Η ζωγράφος αφηγείται μια προσευχή που αναπτύσσεται στον χώρο ως εικαστική εγκατάσταση. Μικτές τεχνικές δημιουργούν αδρές υφές και ανάγλυφες επιφάνειες που φιλοξενούν λέξεις, πρόσωπα, σύμβολα, διεγείροντας το συναίσθημα του θεατή που ταξιδεύει μαζί τους στη θάλασσα της Μεσογείου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Λουίζα Καραπιδάκη: «Μέσα από τις εικόνες περνούν άυλες έννοιες και συναισθήματα, όπως η εσωτερική ανάγκη έκκλησης σε μια μεγάλη δύναμη, σε έναν από μηχανής θεό, στην προσδοκία για το καλύτερο αύριο.»

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από την επιμελήτρια της έκθεσης Λουίζα Καραπιδάκη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή της ηθοποιού Λαρίσας Βέργου και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή της ηθοποιού Ίριδας Χατζηαντωνίου.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Έλενα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Εφαρµοσµένων Τεχνών Βακαλο, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Π.Τέτση και Χ.Μπότσογλου και στην Facultat de Bellas Artes Universitat Politechnica (Βαλένθια, Ισπανία). Έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου - 10 Φεβρουαρίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες: www.skoufagallery.gr 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα