Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 21:33

-A +A

ΥΠΕΞ: Να σταματήσει ο Χαν να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις

Τρίτη 24 Απριλίου 2018, 21:33
ΥΠΕΞ: Να σταματήσει ο Χαν να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις
-A +A

Με μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις «ατυχείς», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ.

«Καλούμε τον επίτροπο Χαν να σταματήσει να παρέχει λάθος εικόνα για διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν κατανοεί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να τις υπονομεύει», σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ευρωπαίος Επίτροπος, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για το Σκοπιανό «τις επόμενες δύο εβδομάδες».

«Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μία λύση. Τουλάχιστον μία λύση που θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ. Όλοι νομίζω συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα, για την κοινωνία και για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Χαν, μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολούθησε η αντίδραση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος λίγο αργότερα έκανε δηλώσεις με τις οποίες δε φάνηκε να συμμερίζεται την αισιοδοξία του επιτρόπου για τη Διεύρυνση της ΕΕ.

«Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν είναι ένας πολύ καλός φίλος της "Μακεδονίας" και μακάρι να έχει πληροφορίες ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει (σ.σ. με το θέμα του ονόματος). Εγώ θα το ήθελα πολύ, όμως πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό», σημείωσε ο Ζάεφ και πρόσθεσε πως «σε γενικές γραμμές, αυτό που περιμένω είναι να καταβάλουμε μέγιστες προσπάθειες μέχρι την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διότι είμαστε σίγουροι πως αν έχουμε λύσει το θέμα του ονόματος μέχρι τότε, θα έχουμε οριστικές και ισχυρότατες εγγυήσεις ότι θα λάβουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα