8ος χρόνος, ημέρα 2389η
Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Την αποπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου ζητά η Νέα Δημοκρατία

Την αποπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου ζητά η Νέα Δημοκρατία

Στην αποπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σήμερα κιόλας, επιμένει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του για πογκρόμ διώξεων από την προηγούμενη κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. 

Σε δηλώσεις του χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε «... εγώ θα υπενθυμίσω τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθαρά για επικοινωνιακός λόγους», ενώ σήμερα επανήλθε στο θέμα κάνοντας λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, καλεί τον κ. Παπαγγελόπουλο να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, ενώ ζητά από τον κ. Τσίπρα να τον αποπέμψει σήμερα κιόλας. 

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τον καλούμε να απαντήσει συγκεκριμένα:

1. Ποιο ήταν το πογκρόμ συλλήψεων που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;
2. Ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που εννοεί;
3. Ποιοι είναι οι άλλοι, αν όχι οι χρυσαυγίτες;

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει σήμερα κι όλας τον κ. Παπαγγελόπουλο!».

Σε προηγούμενη δήλωσή του, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε:

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”.

Με άλλα λόγια: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη.

Για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».