Π. Καμμένος - Κ. Παπακώστα: Συνάντηση για συνεργασία με φόντο την (υπουργική) καρέκλα

Π. Καμμένος - Κ. Παπακώστα: Συνάντηση για συνεργασία με φόντο την (υπουργική) καρέκλα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με δεδομένο ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λόγω της συμφωνίας με τα Σκόπια έχουν χάσει αρκετές δυνάμεις, ο Πάνος Καμμένος αναζητούσε εναγωνίως ένα πολιτικό άνοιγμα, ώστε να δείξει ότι το κόμμα του… υπάρχει.

Η δε Κατερίνα Παπακώστα όταν διαγράφηκε από τη ΝΔ έμεινε ουσιαστικά μόνη της, ψάχνοντας την πολιτική της επιβίωση αλλά και ενδεχομένως ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Έτσι οι δυο τους συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή με έναν κοινό ουσιαστικά στόχο: να μην πέσει η κυβέρνηση και οι ίδιοι να αποκομίσουν οφέλη, ο ένας να παραμείνει υπουργός (ή ίσως αντιπρόεδρος) και η κυρία Παπακώστα να λάβει ένα υπουργείο.

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, ότι η πρώην βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους –μετά τη συνάντησή με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στη Βουλή, δεν αρνήθηκε ότι μπαίνει στην κυβέρνηση, ούτε όμως το επιβεβαίωσε, αφού ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Εντούτοις, η ίδια φρόντισε να δείξει στον πρωθυπουργό ότι είναι… διαθέσιμη.

«Συζητούμε με θεσμικό τρόπο τα προβλήματα της χώρας, την δυνατότητα που μπορούμε να συγκλίνουμε μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο πρωθυπουργός μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Στόχος είναι να εξυπηρετηθεί το εθνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της χώρας. Αυτή τη διερεύνηση κάνουμε, δεν συζητάμε με πόρτες κλειστές», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρα του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για «στενή συνεργασία και κοινή πορεία με την Κ. Παπακώστα», ενώ μάλιστα υποστήριξε ότι πλέον η ΝΔ έχει μετατραπεί σε «ακροδεξιό μόρφωνα»! Ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι η ΝΔ δεν «είναι πια η ίδια» και εκτίμησε ότι τώρα που τα μνημόνια τελείωσαν ο ελληνικός λαός ξεκινά μια καινούρια πορεία.

«Ξεκινήσαμε μια πορεία διαλόγου για να φτάσουμε σε σύγκλιση. Μας ενώνει το καινούριο παρελθόν και οι αρχές και οι αξίες που υπηρετήσαμε, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει. Εμείς δεν αλλάξαμε, αυτοί άλλαξαν», είπε κλείνοντας ο Πάνος Καμμένος.

Φωτογραφία intime news