8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Φίλης τα λέει στον «Φιλελεύθερο» για να τα ακούσει ο Τσίπρας

Ο Φίλης τα λέει στον «Φιλελεύθερο» για να τα ακούσει ο Τσίπρας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με «όχημα» το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου (το οποίο δεν διαψεύδει) ο Νίκος Φίλης στέλνει νέα μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου και ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Αλέξη Τσίπρα. Εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «υπενθυμίζει» στον πρωθυπουργό ότι σε περίπτωση που δεν επαναδιαπραγματευτεί η κυβέρνηση τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, τότε θα «ανοίξει γι'' αυτήν (σ.σ. τη ΝΔ) ευκολότερα ο δρόμος για την επιστροφή της στην εξουσία και για την παλινόρθωση του καθεστώτος που λεηλάτησε τη χώρα».

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''Φιλελεύθερος'', αποκαλύπτει τον φόβο αλλά και τον μύχιο πόθο  της ηγεσίας της ΝΔ. Που, δεν είναι άλλος από το κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου, ώστε, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που θα υποστεί το πολιτικό-εκλογικό κόστος», τονίζει ο Ν. Φίλης.

Ισχυρίζεται, δε, ότι δεν πρόκειται περί θεάτρου όσα καταθέτει στον δημόσιο διάλογο, ενώ ουσιαστικά καλεί τον Αλέξη Τσίπρας να προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση. «Η ΝΔ, θέλει, στον γνώριμο ρόλο τής πλήρους ταύτισης με την πιο ακραία πτέρυγα των δανειστών, να εμποδίσει πάση θυσία την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που  υπάρχουν και να επαναδιαπραγματευτεί τις πιο επαχθείς μνημονιακές δεσμεύσεις επ'' ωφελεία των λαϊκών στρωμάτων», υπογραμμίζει ο κ. Φίλης.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαία η αναφορά του στο γεγονός ότι τα νέα μέτρα θα έχουν κόστος για την ελληνική κοινωνία. Βάζοντας ως προμετωπίδα την ΝΔ υπογραμμίζει: « Το κόστος για την κοινωνία αν εφαρμοστούν οι νέες περικοπές είναι για την διψασμένη για εξουσία ηγεσία της ΝΔ μια μικρή παράπλευρη απώλεια».

Τέλος, για να μην… καρφωθεί επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον μεσίτη της ιδιωτικής ασφάλισης. «Αυτό, πράγματι, δεν είναι θέατρο, είναι ένα αντικοινωνικό σχέδιο και μια κοινωνική τραγωδία που οι πολίτες αυτής της χώρας θα εμποδίσουν να «παιχτεί». Είναι το αληθινό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και της σκληρά νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά, η δήλωση του Νίκου Φίλη, βουλευτή Α'' Αθήνας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Παίζουν θέατρο με τις συντάξεις».

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αποκαλύπτει τον φόβο αλλά και τον μύχιο πόθο της ηγεσίας της ΝΔ. Που, δεν είναι άλλος από το κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου, ώστε, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που θα υποστεί το πολιτικό-εκλογικό κόστος. Η σημερινή επίθεση εναντίον όσων θέτουμε στο δημόσιο διάλογο την ανάγκη να μην περικοπούν οι συντάξεις, ως δήθεν θέατρο, εξυπηρετεί αυτόν τον μικροπολιτικό στόχο. Η ΝΔ, θέλει, στον γνώριμο ρόλο τής πλήρους ταύτισης με την πιο ακραία πτέρυγα των δανειστών, να εμποδίσει πάση θυσία την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και να επαναδιαπραγματευτεί τις πιο επαχθείς μνημονιακές δεσμεύσεις επ'' ωφελεία των λαϊκών στρωμάτων. Φαντάζεται, ότι, έτσι, θα αφαιρέσει από την Αριστερά ένα κρίσιμο όπλο και ότι θα ανοίξει γι'' αυτήν ευκολότερα ο δρόμος για την επιστροφή της στην εξουσία και για την παλινόρθωση του καθεστώτος που λεηλάτησε τη χώρα. Το κόστος για την κοινωνία αν εφαρμοστούν οι νέες περικοπές είναι για την διψασμένη για εξουσία ηγεσία της ΝΔ μια μικρή παράπλευρη απώλεια. Το ό, τι η ΝΔ και ο φιλικός της τύπος, «δίνουν τα ρέστα τους» για να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις, μαρτυρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της έχει μετατραπεί σχεδόν σε μεσίτη της ιδιωτικής ασφάλισης, που, η περαιτέρω εξάπλωσή της προϋποθέτει την κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Αυτό, πράγματι, δεν είναι θέατρο, είναι ένα αντικοινωνικό σχέδιο και μια κοινωνική τραγωδία που οι πολίτες αυτής της χώρας θα εμποδίσουν να «παιχτεί». Είναι το αληθινό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και  της σκληρά νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας.