Ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί τη ΝΔ για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί τη ΝΔ για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη

Πρωτοφανή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς την κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κάνοντας λόγο για «ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», το οποίο, όπως υποστήριξε «έχει έκφραση στα κορυφαία όργανά της» και ανοίγει το δρόμο στη βία.

Ακόμη, σε μια προσπάθεια να ενοχοποιήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για στελέχη της ΝΔ τα οποία «στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής».

«Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στα άκρα την πολιτική αντιπαράθεση καταλήγοντας στο να επιρρίψει ευθύνες στη ΝΔ για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου. 

Μίλησε «για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έκφραση στα κορυφαία όργανά της» και σημείωσε: «Ποιοι, όμως, χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν τον δρόμο στη βία; Ξέρουμε όλοι, ποιοι».

Και συνέχισε, «δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω. Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

 

Φωτογραφία: Ιntime