Η ΝΔ ζητά εισαγγελική έρευνα για τη σχέση Καμμένου με ύποπτο μεσάζοντα

Η ΝΔ ζητά εισαγγελική έρευνα για τη σχέση Καμμένου με ύποπτο μεσάζοντα

Την απομάκρυνση, σήμερα κιόλας, του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις αποκαλύψεις για σχέσεις του Π. Καμμένου με ύποπτο μεσάζοντα στη συμφωνία πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θα επιβεβαιώσει απλά ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες, τονίζει η ΝΔ, αναφέροντας ότι ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα.

Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκατ. ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κιόλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».