ΝΔ: Η ηθική νομιμοποίηση της βίας φέρει την υπογραφή Τσίπρα

ΝΔ: Η ηθική νομιμοποίηση της βίας φέρει την υπογραφή Τσίπρα

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα», απαντάει η Νέα Δημοκρατία στις βαρύτατες κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός όπου προσπάθησε να ενοχοποιήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008, που επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, που έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία και τη συκοφαντία.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κάνοντας λόγο για «ένα συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», το οποίο, όπως υποστήριξε «έχει έκφραση στα κορυφαία όργανά της» και ανοίγει το δρόμο στη βία.

Ακόμη, σε μια προσπάθεια να ενοχοποιήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για στελέχη της ΝΔ τα οποία «στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.

Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.

Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.

Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.

Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ' όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».