8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

ΝΔ: Διεθνής διασυρμός από τον σκανδαλώδη διορισμό της Β. Θάνου στην Επ. Ανταγωνισμού

ΝΔ: Διεθνής διασυρμός από τον σκανδαλώδη διορισμό της Β. Θάνου στην Επ. Ανταγωνισμού

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε εκ νέου ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο οποίος έχει προκαλέσει τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας και υπονομεύει την ανεξαρτησία του θεσμού.

Με αφορμή την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας και την αναφορά στον διορισμό της κα Θάνου, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι ο Α. Τσίπρας «έχει αποδείξει εδώ και τέσσερα χρόνια ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του». 

Μάλιστα, σημειώνει πως στις διαπιστώσεις της Έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας προστίθεται και η τοποθέτηση σήμερα της αρμόδιας ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού, η οποία προανήγγειλε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Αναλυτικά, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο σκανδαλώδης διορισμός της κ. Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού διασύρει διεθνώς τη χώρα μας. Στην έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρεται ρητά ότι ο διορισμός της στενής συμβούλου του κ. Τσίπρα στην Ανεξάρτητη Αρχή, υπονομεύει την ανεξαρτησία του θεσμού, δικαιώνοντας απόλυτα τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Στις διαπιστώσεις της Έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για τον διορισμό της κ. Θάνου, προστίθεται σήμερα και η τοποθέτηση της αρμόδιας ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού. Η κ. Margrethe Vestager, στην απαντητική της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είχε θέσει υπ' όψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσπάθεια ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής, προανήγγειλε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεν περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί τώρα που φεύγει τη σημασία των Ανεξάρτητων Αρχών σε μία Δημοκρατία. Έχει άλλωστε αποδείξει εδώ και 4 χρόνια ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του.

Διαβεβαιώνουμε, ωστόσο, τους πολίτες ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία των θεσμών και θα θωρακίσει τις Ανεξάρτητες Αρχές ώστε να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους, ελέγχοντας όταν πρέπει και τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης».