7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνει το καταστροφικό πέρασμα με μια εθνική υποχώρηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας ολοκληρώνει το καταστροφικό πέρασμα με μια εθνική υποχώρηση

«Εγκαταλείπεται μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι», ανέφερε σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, προσθέτοντας ότι επικράτησαν τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός έναντι του εθνικού συμφέροντος

Ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και τους πρόθυμους βουλευτές που έβαλαν την... υπογραφή τους κάτω από τη Συμφωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες, προσθέτοντας πως «η κύρωση της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση».

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτές τις ενέργειες είναι γνωστοί μόνον στον ίδιο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., δείχνοντας ταυτόχρονα και στην κατεύθυνση των πρόθυμων βουλευτών και κάνοντας λόγο για συμμετοχή τους σε μια ακόμη ευκαιριακή πλειοψηφία που όμως πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά δημιουργεί τετελεσμένα για ένα εθνικό θέμα.

Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα, μακριά από ακρότητες.

Επίσης δεσμεύθηκε ότι θα μείνει σταθερός στο εθνικό καθήκον, ενώ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 

«Σήμερα είναι μία δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

H κύρωση της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από Ελληνική κυβέρνηση.

Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος.

Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση.

Πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή.

Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας.

Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω.

Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Πρέπει, όμως, να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα. Μακριά από ακρότητες.

Σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ' το ξημέρωμα.

Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε».