8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Κ. Μητσοτάκης: Η επιχειρηματικότητα θα διδάσκεται στα σχολεία – Χρέος μας να αποενοχοποιήσουμε το επιχειρείν στη χώρα

Κ. Μητσοτάκης: Η επιχειρηματικότητα θα διδάσκεται στα σχολεία – Χρέος μας να αποενοχοποιήσουμε το επιχειρείν στη χώρα

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Η επιχειρηματικότητα θα διδάσκεται στα σχολεία ώστε να μάθουν οι νέοι Έλληνες σωστά τι ακριβώς σημαίνει. Στη συζήτηση της Κυριακής θα πούμε περισσότερα για τη διάταξη. Χρέος μας είναι να αποενοχοποιήσουμε το επιχειρείν στη χώρα μας». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε στην εντυπωσιακή – κατά γενική ομολογία – παρέμβασή του στο πάνελ της εκδήλωσης «Νεοφυής επιχειρηματικότητα και ο ρόλος των επιμελητηρίων» ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Εξέφρασε εξ αρχής την ικανοποίησή του λέγοντας ότι «χαίρομαι που συμμετέχω στην παραγωγική Νέα Δημοκρατία. Είναι η πρώτη παρέμβασή μου σε εκδήλωση του Συνεδρίου όπου η συζήτηση είναι τόσο κοντά σε ότι έκανα δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε.

Στη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν τρεις εντυπωσιακές start up επιχειρήσεις, οι Owiwi, Incrediblue και Ιntale, δημιουργήματα νεαρών «ανήσυχων» Ελλήνων, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να παρευρίσκεται στην παρουσίαση μιας εξ αυτών (Incrediblue), εκφράζοντας το θαυμασμό αλλά και την ικανοποίησή του για το ότι νέα παιδιά, δημιούργησαν από το μηδέν μια επιχείρηση, κάνοντας την ιδέα τους πράξη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ίδια η κρίση έχει αλλάξει τις προτεραιότητες των Ελλήνων, το δημόσιο πλέον έπαψε να είναι το απόλυτο όνειρο. Αναπτύσσεται σήμερα ένα οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, πολλές νέες ιδέες υλοποιούνται. Στόχος είναι αυτή η σπίθα να γίνει φωτιά», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει με κάθε τρόπο τέτοιες προσπάθειες και με φορολογικές ελαφρύνσεις και με άλλες διευκολύνσεις.

«Χρέος μας είναι να αποενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε. Οι άλλοι εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα και την πολεμούν. Εμείς έχουμε άλλη αφετηρία. Και να είστε σίγουροι, ότι όταν αναλάβουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, τότε θα ξεκινήσει ένας νέος αναπτυξιακός κύκλος για την Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.