7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Προς διάλυση η Κ.Ο. του Π. Καμμένου – Αρνητική η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

Προς διάλυση η Κ.Ο. του Π. Καμμένου – Αρνητική η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

Ένα βήμα πριν τη διάλυση βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο να χάνει τα προνόμια και να αναμένει την αυριανή παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου που όμως παραδίδει την έδρα του στον Τέρενς Κουίκ. Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου δείχνει ότι για να διατηρήσει την ΚΟ πρέπει να απαρτίζεται από 5 βουλευτές που να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Η αρνητική, ως προς τα όσα υποστήριζε ο Πάνος Καμμένος, γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου δείχνει το δρόμο της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Ο Θ. Παπαχριστόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι θα παραιτηθεί αμέσως μετά τη κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Τη θέση του παίρνει ο Τέρενς Κουίκ που όμως έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ δηλώνοντας πίστη στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. Το να την παραδώσει και αυτός με τη σειρά του όπως έχει ζητήσει κατ επανάληψη ο Πάνος Καμμένος και από τον Πρωθυπουργό δείχνει δύσκολο.

Και αυτό διότι θα χαθεί η 151η ψήφος που μέσω των προθύμων βουλευτών που έχουν παραχωρήσει εν λευκώ τη ψήφο τους έχει εξασφαλίσει η Κυβέρνηση.

Αύριο συνεδριάζει η διάσκεψη των προέδρων για να συζήτηση τη γνωμοδότηση, εν τούτοι ο πρόεδρος της Βουλής έχει δηλώσει με σαφήνεια πως αν και μη δεσμευτική θα την κάνει αποδεκτή.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται και η αντίδραση του Π. Καμμένου, ο οποίος σημειωτέον έχει προειδοποιήσει πως αν διαλυθεί η Κ.Ο τότε η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση...

Διαβάστε τη γνωμοδότηση εδώ.