8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 εδρών άφησε ο Ν. Παππάς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 εδρών άφησε ο Ν. Παππάς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαμόρφωσης νέας πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή άφησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 σχετικά με τις δηλώσεις του Π. Καμμένου ότι οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση αν κυρωθεί από την ελληνική βουλή η συμφωνία για το μακεδονικό είπε το εξής: "Ολα τα ενδεχόμενα περιγράφονται στο Σύνταγμα. Μπορεί να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου".

Αφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 εδρών: "Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα ό,τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό έχει έναν ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου. Οταν έρθει η ώρα θα εξετάσουμε με ποιον τρόπο, σε ποιο επίπεδο και με ποιες πλειοψηφίες θα εγκριθεί από τη χώρα μας η συγκεκριμένη συμφωνία". Απέρριψε το σενάριο πραγματοποίησης δημοψηφίσματος σημειώνοντας ότι "υπάρχει μια κυρίαρχη βουλή που μπορεί να δώσει τη λύση".

"Δεν κάτι καινούργιο -συνέχισε- η ανακοίνωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Αν αποσυρθούν οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχει κυβέρνηση. Θα δούμε τι αντίκτυπο πολιτικό θα έχουν οι εξελίξεις στα Σκόπια. Το θέμα εργαλειοποιείται από την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Με βάση τις πολιτικές μας εκτιμήσεις θα εξαντλήσουμε την τετραετία". Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι "έχουμε το κλείσιμο του ματιού, αν όχι ενθάρρυνση, σε πράξεις βίας. Οταν ο γραμματέας της ΝΔ λέει ότι η κυβέρνηση έχει γίνει πτυελοδοχείο της κοινωνίας τέτοιο σήμα στέλνει".

Φωτογραφία: Ιntime