Αδ. Γεωργιάδης: Η διαπραγμάτευση Τσίπρα και Τσακαλώτου συνετρίβη χειρότερα απ' ότι ο Ναπολέων στο Βατερλό

Αδ. Γεωργιάδης: Η διαπραγμάτευση Τσίπρα και Τσακαλώτου συνετρίβη χειρότερα απ' ότι ο Ναπολέων στο Βατερλό

Για κατάσταση στην οποία όλοι (ΕΕ, ΔΝΤ) βρίσκονται απέναντι στι ελληνικές θέσεις έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ρ/σ ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Eurogroup. 

«Η κυβέρνηση χάνει ανεπίτρεπτα χρόνο. Και το χειρότερο, είναι εκτός πραγματικότητας. Χάσαμε περίπου δυο μήνες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποχωρήσει το ΔΝΤ και να μας πείσει ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση μεταξύ των θεσμών. Τι απεδείχθη, χθες, που όλοι άνοιξαν τα χαρτιά τους; Ότι άπαντες είναι μπετόν αρμέ εναντίον μας. Ότι όσες διπλωματικές ή άλλες προσπάθειες είχε καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, για να επιτύχει κάποιου άλλου είδους στρατηγική, απέτυχαν παταγωδώς” επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Συνεχίζοντας υπενθύμισε δηλώσεις των κ. Τσίπρα, Τσακαλώτου, Τζανακόπουλου και Σκουρλέτη περί επικείμενης αποχώρησης του ΔΝΤ ή περί απομόνωσής του. “Αντί για αυτά, είδαμε ότι όλοι ζήτησαν χθες από την Ελλάδα, αυτά που ζητούσε το ΔΝΤ εδώ και πολλούς μήνες. Άρα, χάσαμε πάρα πολλούς μήνες, κυνηγώντας φαντασιώσεις”, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο τόνισε ότι η Ελλάδα, όμως, δεν έχει χρόνο για χάσιμο και πως κάνουμε τον σταυρό μας να μη ζήσουμε πάλι αυτά που ζήσαμε το 2015. “Είναι κρίμα, για άλλη μια φορά, οι θυσίες του ελληνικού λαού να πεταχτούν στα σκουπίδια, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του”, συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

“Έχουν στραφεί άπαντες εναντίον της κυβέρνησης και της έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό για σχεδόν 5 δισ. μέτρα, τα οποία θα πρέπει να νομοθετήσει προληπτικά, για να έρθει η τρόικα στην Αθήνα. Προσέξτε, τα μέτρα δεν θα τα ψηφίσουμε για να κλείσει η αξιολόγηση. Τα μέτρα θα τα ψηφίσουμε για να έρθει η τρόικα, ώστε μετά να ψηφίσουμε τα επόμενα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι όλη η διαπραγματευτική στρατηγική των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου συνετρίβη χειρότερα απ' ότι ο Ναπολέων στο Βατερλό. Η Κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για αυτό. Πρέπει να μας εξηγήσει τι πήγε στραβά”, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.