Ζουράρις κατά Συμφωνίας των Πρεσπών - Στηρίζω την κυβέρνηση

Ζουράρις κατά Συμφωνίας των Πρεσπών - Στηρίζω την κυβέρνηση

«Μας είπαν θα νικήσετε αν υποταχθείτε. Το κάναμε και βρήκαμε την στάχτη. Μας είπαν ότι θα νικήσετε αν αγαπήσετε τους κλέφτες Σκοπιανούς. Αγαπήσαμε και βρήκαμε την στάχτη» ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο Κώστας Ζουράρις, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της παραδοσιακά ιδιαίτερης τοποθέτησής του, ο βουλευτής ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση, εκτίμησε πως με την επισημοποίηση ως μόνης κρατικής υπόστασης των Σκοπιανών, οι έλληνες Μακεδόνες θα μείνουν με το... παρατσούκλι. «Αν εγκριθεί η κρατική υπόσταση των Σκοπιανών εγώ ο Μακεδών θα είμαι παρατσούκλι. Το μόνο επίσημο, θα είναι η Μακεδονία των Σκοπίων. Θα είμαστε ουσιαστικά οι μείον Μακεδόνες. Εγώ θα είμαι μείον Κώστας, λιγότερο Μακεδών, θα είμαι παρατσούκλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο K. Ζουράρις.

«Θα παραπέμψω στην έλλειψη λογικών αλληλουχιών και η έλλειψη αυτών των αλληλουχιών σακατεύουν εμάς τους Μακεδόνες. Πρέπει να υπάρχει η διάκριση μεταξύ της δικής μου ετερότητας με την ετερότητα του άλλου. Εγώ δεν είμαι Φωτεινή και η Φωτεινή δεν είναι Κωστας και για να υπάρξει αυτή η διάκριση πρέπει να υπάρξει όνομα. Όνομα και άνθρωπος είναι συμφυή. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς το όνομα και χωρίς όνομα είναι αγέλη – εσμός. Τι συμβαίνει επομένως αυτή την στιγμή; Όταν παραπέμψουμε στα αναλυτικά πρότερα στο 70Α θα διαπιστώσουμε ότι εγώ έχω το εξής. Είμαι το ου ον γιατί είμαι 2.500 Μακεδόνας ή το πρότερο γενομένου σε σχέση με τους Σκοπιανούς», πρόσθεσε.