Ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα του Ελληνικού Κράτους

Ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα του Ελληνικού Κράτους

Του Σάκη Μουμτζή

«Κατά την απρόκλητη επίθεση τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Σε αυτήν την ντροπιαστική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος παραλείπεται το γεγονός πως οι λιμενικοί ξυλοκοπήθηκαν—ένας μαχαιρώθηκε—και μια συλληφθείσα απελευθερώθηκε από τους επιτιθέμενους.

Προφανώς, ο οσφυοκάμπτης δημόσιος υπάλληλος που συνέταξε αυτήν την ανακοίνωση, δεν αντιλήφθηκε πως προχθές το Κράτος υπέστη μια συντριπτική ήττα στα Εξάρχεια. Δεν κατάλαβε πως οι δυνάμεις της τάξεως ετράπησαν σε φυγή, και μάλιστα ατάκτως.

Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων δηλώνει πως στο Ιράκ είναι πιο εύκολη η έρευνα απ΄ ό,τι στα Εξάρχεια. Και τα γεγονότα την δικαιώνουν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι επιτιθέμενοι, περίπου 40, έφεραν 4-5 Καλάσνικοφ και κινήθηκαν με βανάκια. Είναι άγνωστο πώς ειδοποιήθηκαν, πώς οργανώθηκαν και πώς επέδραμαν μέσα σε λίγα λεπτά, γιατί λογικά η επιχείρηση των λιμενικών θα πρέπει να διήρκεσε ελάχιστο χρόνο. Αυτές οι επιχειρήσεις γίνονται αστραπιαία.

Φαίνεται πως κάποιος τους ειδοποίησε. Ας βρουν οι αρχές ποιος ήταν αυτός. Αυτό είναι εύκολο σήμερα με την τεχνολογία που υπάρχει.

Από όλο αυτό το περιστατικό ανακύπτουν μερικά ερωτήματα.

1.Αν επιδοκιμάζεται η μη χρήση των όπλων, εφ'' όσον τα όργανα της τάξεως βρίσκονται σε άμυνα, για ποιο λόγο να οπλοφορούν; Ποιο το νόημα να έχουν το όπλο στο τσαντάκι τους; Δεν είναι στυλό!

Στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει λόγος να εξοπλίζονται οι τρομοκράτες με τον οπλισμό των αστυνομικών που τον «απαλλοτριώνουν», δηλαδή σε τελική ανάλυση να εξοπλίζονται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Είναι λογικό όταν οι παρανομούντες γνωρίζουν πως οι αστυνομικοί δεν θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους να αποθρασύνονται. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για αδίστακτους κακοποιούς, βαριά οπλισμένους, που λειτουργούν βάσει επιχειρησιακού σχεδίου.

2.Είναι γεγονός πως το Ελληνικό Κράτος, δεν ελέγχει συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας. Έχει παραιτηθεί από τις στοιχειώδεις λειτουργίες του που δηλώνουν την παρουσία του. Σήμερα, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι πολιτική επιλογή. Τι προτίθεται να κάνει η επόμενη κυβέρνηση; Με ποιο τρόπο θα ξαναπάρει υπό τον έλεγχο της αυτές τις περιοχές όταν μέσα σε αυτές υπάρχουν ένοπλες ομάδες;

3.Από τα προχθεσινά γεγονότα επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ενός νέου είδους ανθρώπου, του αναρχοναρκέμπορου. Η επίθεση των ενόπλων κατά των λιμενικών έγινε για να απελευθερωθεί διακινήτρια ναρκωτικών. Παίρνει δηλαδή άλλη διάσταση η όλη κατάσταση.

Το άβατο δεν αφορά μόνον την αναρχική κοσμοαντίληψη για την σχέση των αναρχικών με την εξουσία. Γίνεται το προκάλυμμα για την διάπραξη και άλλων ποινικώς κολάσιμων πράξεων, καθώς οι δυνάμεις της τάξεως, για καθαρά πολιτικούς λόγους, δεν μπορούν να επέμβουν. Η κυρία Παπακώστα που δηλώνει πως ανήκει στην λαϊκή Δεξιά θα αναλάβει δράση, σύμφωνα με τις ιδεολογικές της αρχές; ή θα παραιτηθεί; ή θα συνεχίσει να απολαμβάνει ανέμελη τα αγαθά της εξουσίας, που δεν της επιτρέπουν όμως να επιβάλλει στα Εξάρχεια, στο Πολυτεχνείο, στην ΑΣΟΕΕ, στο ΑΠΘ;

Σήμερα ζούμε ημέρες απόλυτης ξεφτίλας του Ελληνικού Κράτους. Ένα κολοβό Κράτος, δεν είναι Κράτος. Μια ευνουχισμένη αστυνομία, δεν είναι αστυνομία.

Ας δεσμευτεί από τώρα, δημόσια, η Νέα Δημοκρατία πως θα εξαλείψει, με οποιοδήποτε κόστος, αυτά τα άβατα. Άλλωστε αυτό έχει ωριμάσει στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που απαιτεί να έχει τάξη και ασφάλεια.