Ζ. Κωνσταντοπούλου για Novartis: Υπάρχει παρέμβαση στη δικαιοσύνη

Ζ. Κωνσταντοπούλου για Novartis: Υπάρχει παρέμβαση στη δικαιοσύνη

Για «ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη δικαιοσύνη» από την κυβέρνηση έκανε λόγο η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis στον ΣΚΑΙ. Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι υπάρχει μια «πρωτοφανή ξετσιπωσιά» ως προς τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, επιτέθηκε εναντίον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, μιλώντας για «εξυπηρετήσεις» και προέβη σε εκτίμηση για το ποιος είναι ο «Ρασπούτιν».

Όταν οι καταθέσεις δημοσιεύονται σε εφημερίδες πριν καν ολοκληρωθούν και όταν η εισαγγελία καλεί σε καταθέσεις κυριακάτικα μια ημέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, τότε «ναι πιστεύω πως υπάρχει ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη δικαιοσύνη», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εν συνεχεία σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο αλλά είναι σε πρωτοφανή ξετσιπωσιά. O βίος και η πολιτεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κ. Δημητρίου, είναι αδιανόητος. Τέτοια εξυπηρέτηση της κυβέρνησης από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ακόμα και σε υποθέσεις σοβαρές όπως το Μάτι, ανθρωποκτονίες δηλαδή, να παρεμβαίνει η εισαγγελέας για να πέσει στα μαλακά η κυβέρνηση και η Δούρου, (είναι) αδιανόητο. Αδιανόητα πράγματα».

Ακολούθως επιτέθηκε κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη υποστηρίζοντας ότι «έδρασε με ένα τρόπο που εξυπηρετούσε την κυβέρνηση, αντιδικονομικό και παραβιαστικό του κράτους Δικαίου στην υπόθεση της Novartis». «Εγώ είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και πρέπει να διερευνηθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν ξέρει ποιος είναι ο αποκαλούμενος «Ρασπούτιν» η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την εκτίμησή της πως πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου απέκλεισε το ενδεχόμενο να να συνεργαστεί με τον κ. Βαρουφάκη λέγοντας πως το κόμμα του  είναι αχταρμάς. «Είναι ένα Ποτάμι στη χειρότερη μορφή του», σημείωσε και τόνισε πως διαφωνεί σε σημαντικά ζητήματα με τον επικεφαλής της ΜέΡΑ 25,  όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών «που είναι υπέρ, ενώ εμείς είμαστε κατά», που «δέχονται να μπαίνουν υποψήφιοι στην πρώτη γραμμή ενώ έχουν άλλη άποψη»

«Ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε αμέσως μετά το όχι του ελληνικού λαού και όχι μετά την προδοσία. Δεν έχει εξηγήσει γιατί παραιτήθηκε μετά το όχι», συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως ψήφισε τον «νόμο-έκτρωμα» με τον οποίο γίνονται σήμερα οι πλειστηριασμοί.

Τέλος, αναφερόμενη στο ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές υπογράμμισε πως «το ποσοστό που πήραμε, το 1,61% και οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, περίπου 91.000 πολίτες, είναι για εμάς η ευθύνη και η βάση προκειμένου στις εθνικές εκλογές να διπλασιάσουμε και να υπερδιπλασιάσουμε το ποσοστό μας».