Ζητούν να αφαιρεθεί το όνομα του Αλ. Νικολαΐδη (ΣΥΡΙΖΑ) από το δημοτικό στάδιο Σκύδρας

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, 11:38
-A +A
Ζητούν να αφαιρεθεί το όνομα του Αλ. Νικολαΐδη (ΣΥΡΙΖΑ) από το δημοτικό στάδιο Σκύδρας

Να αφαιρεθεί το όνομα του Ολυμπιονίκη του τάε κβον ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη από το στάδιο της Σκύδρας, ζητούν πολίτες της περιοχής, μετά την απόφασή του να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το pellanews.gr, πολίτες της Σκύδρας κινητοποιούνται ώστε να καταργήσουν το όνομα του, που δόθηκε τιμητικά στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης για την μεγάλη αθλητική του επιτυχία.

Έτσι, με ανακοίνωσή τους καλούν τους συμπολίτες τους σε συλλογή υπογραφών ώστε η πινακίδα του σταδίου με το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη να αποτελέσει παρελθόν. Σημειώνεται πως κ. Νικολαΐδης σήμερα θα περιοδεύσει στην Έδεσσα, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη εάν θα μεταβεί και στην Σκύδρα, ενώ χθες, κατά την περιοδεία του στην Πτολεμαϊδα, ήρθε αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες πολιτών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των πολιτών της Σκύδρας αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία της Σκύδρας πληροφορήθηκε πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας, γεγονός που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά και με το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που υιοθέτησε πρώτο σε όλη την Ελλαδα το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας μη αποδεχόμενο την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία!

Για τους λόγους αυτούς κι επειδή δεν επιθυμούμε στους χώρους όπου αθλούνται τα παιδιά μας να υπάρχουν πρότυπα ανθρώπων που από Ολυμπιονίκες μεταμορφώθηκαν σε πολιτικούς...

Καλούμε όλους τους δημότες της Σκύδρας αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 2:30 το μεσημέρι έξω από το δημοτικό στάδιο Σκύδρας για συλλογή υπογραφών με αίτημα προς το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας την κατάργηση της ονομασίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γυμναστήριο) Σκύδρας και υπέρ της αλλαγής αυτού.

ΥΓ.: Ευχή όλων μας είναι η απόσυρση της υποψηφιότητας του και η μη ενασχόληση του με την πολιτική γενικότερα. Ώστε να σταματήσει η συλλογή των υπογραφών».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα