Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το θέμα πλουτισμού Πετσίτη είναι θέμα Τσίπρα - Παππά

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το θέμα πλουτισμού Πετσίτη είναι θέμα Τσίπρα - Παππά

Ως «τακτική μαφίας» χαρακτήρισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Πετσίτη, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι ο πλουτισμός Πετσίτη «είναι συνδεδεμένος με τη σχέση του με την κυβέρνηση»

«Το θέμα Πετσίτη είναι θέμα Τσίπρα και Παππά. Ήταν συνδεδεμένος με το Μαξίμου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ σχολίασε τη φράση του κ. Σκουρλέτη για τον Πετσίτη ότι «κάπου τον έχει πάρει το μάτι μου» λέγοντας ότι «αποκλείεται ο Σκουρλέτης να ήταν ανήξερος. Δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι εγώ τον Πετσίτη από τότε που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση να κουβαλάει την τσάντα του Παππά και να μην τον θυμάται ο Σκουρλέτης».

Υπογράμμισε ακόμα ότι το να «βρίσκεται χωρίς προσόντα, να εκτινάσσονται τα εισοδήματά του, η περιουσιακή του κατάσταση και να βρίσκεται σε συναλλαγή με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες είναι τεράστια απόσταση. Κι αυτό συνέβη σε περίοδο που ο Παππάς και ο Τσίπρας είναι υπουργός και πρωθυπουργός αντίστοιχα, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι ο πλουτισμός είναι συνδεδεμένος με τη σχέση του με την κυβέρνηση, στην οποία πρώτος τη τάξει υπουργός ήταν πρότινος ο Σκουρλέτης ως υπουργός Εσωτερικών»

«Ο Σκουρλέτης ήταν πάντα στον στενό πυρήνα του Μαξίμου. Είναι προκλητικό να κάνουν όλοι τον ανήξερο. Αποκλείεται να μην τον είχε δει τον Πετσίτη όπως αποκλείεται να μην τον είχε δει ο Τζανακόπουλος» πρόσθεσε κατηγορώντας τον «ότι λέει ψέματα» και υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να ήταν ανήξερος.

Σύμφωνα με την ίδια η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «τακτική μαφίας που λέει αυτόν που καίνε να τον καίνε και οι υπόλοιποι να βγαίνουν αλώβητοι. Απλώς ακολουθούν την πεπατημένη τακτική των Μαφιών».

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «επιστράτευσαν την εισαγγελία διαφθοράς ως εργαλείο πολιτικής αντιπαράθεσης. Έκαναν προαναγγελίες καταθέσεων μαρτύρων που δεν είχαν καν δοθεί και αυτό σημαίνει κατασκευασμένες καταθέσεις». «Εργαλιοποίησαν τη διαδικασία σε χρόνους που τους συνέφερε για αντιπερισπασμό σε σχέση με τα συλλαλητήρια για το ξεπούλημα της Μακεδονίας», πρόσθεσε

Σχολιάζοντας, τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτογραφία του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων είπε ότι «όλα αυτά γίνονται μετά από συνεννόηση, ψαρεύουν τις δεξαμενές των ψήφων και άλλοι προσπαθούν να δείξουν προφίλ ανθρωπιστικό αντιδρώντας. Όλα αυτά είναι σικέ γιατί αν το πίστευαν θα είχαν καταψηφίσει το Μνημόνιο».

Για την κ. Δούρου είπε ότι «υπάρχει κατηγορία ανθρώπων που κλαίνε για τον εαυτό τους και όχι για τα θύματά τους. Η κ. Δούρου, υποστήριξε, έκλαψε για τον εαυτό της. Για την αδράνεια της κρατικής μηχανής δεν έκλαψε...».

Για το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης είπε ότι «το να πάρει Νόμπελ ένας πρωθυπουργός που πούλησε τη χώρα του και είναι ιδιοτελής, ο Τσίπρας είναι για την πάρτη του και αυτό θα είναι πρόκληση για τον λαό».