Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις φονικές πυρκαγιές

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις φονικές πυρκαγιές

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου «για ανθρωποκτονία κατά συρροή των συνανθρώπων μας που κάηκαν και πνίγηκαν σε Μάτι-Ραφήνα-Ν. Βουτζά και την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος» καταθέτει η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με ανακοίνωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφέρει ότι την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 στις 12.30 το μεσημέρι καταθέτει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση, όπως προανήγγειλε στις 25 Ιουλίου και η μήνυση θα αφορά: 

-για την ανθρωποκτονία των συνανθρώπων μας που είτε αφέθηκαν αβοήθητοι να καούν και να πεθάνουνείτε οδηγήθηκαν προς την πυρκαγιά και την παγίδα θανάτου, έγκλημα που συνιστά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο

-για την υπαίτια έκθεση σε κίνδυνο ζωής όσων τελικώς διασώθηκαν, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς, και στη θάλασσα, παλεύοντας αβοήθητοι επί ώρες

-για το σύνολο των πράξεων και παραλείψεων κάθε υπευθύνου, που προκάλεσαν και διόγκωσαν την τραγωδία

-Για την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος, την προσπάθεια απόκρυψης των πρώτων θυμάτων και υπόθαλψης των υπαίτιων για πολιτικούς λόγους, πριν αποκαλυφθεί στο πανελλήνιο το μέγεθος της τραγωδίας.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» ζητεί «δικαιοσύνη και αλήθεια για τους πολίτες αυτής της χώρας, για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας και για τις οικογένειές τους, για τους τραυματίες, για όσους κατάφεραν και γλίτωσαν και για όλους τους Έλληνες». Επιπλέον, την τιμωρία των υπαιτίων «του πρωτοφανούς εγκλήματος που βύθισε στο πένθος τόσες οικογένειες κι ολόκληρη τη χώρα».

Ακόμη, απευθύνει στους πολίτες όλης της χώρας κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και σημειώνει «η ανήθικη και άτιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, γκρεμίζοντας σπίτια για να ξεχαστούν οι νεκροί, δε θα περάσει. Η μνήμη των νεκρών και το κοινό αίσθημα των Ελλήνων δε θα αφήσουμε να προσβληθεί από τους εγκληματίες και αυτούς που τους υποθάλπουν, από αυτή τη μακάβρια κυβέρνηση, που αναζητά λίγους μήνες ακόμη "εξουσίας". Έχουμε αυτήν την ευθύνη».