Υπουργείο Παιδείας: 'Ερευνα για τη μαθήτρια που λιποθύμησε μετά τη χρήση ουσιών σε σχολείο

Υπουργείο Παιδείας: 'Ερευνα για τη μαθήτρια που λιποθύμησε μετά τη χρήση ουσιών σε σχολείο

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά τις πληροφορίες περί περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε σχολείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός, κα Σοφία Ζαχαράκη, ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αντιδρώντας άμεσα στις πληροφορίες περί περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε σχολείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναλαμβάνει δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαρτήσεων αλλά και δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων εκπαιδευτικών θεματικών που επεξεργάζεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη σε λύκειο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν η μαθήτρια της Α' Λυκείου μαζί με μία φίλη της βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου με σκοπό να κάνουν χρήση χασίς.

Όπως υποστήριξε ίδια, φαίνεται να πείστηκε από την φίλη της να δοκιμάσει τσιγάρο με χασίς ωστόσο δεν άντεξε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να λιποθυμήσει.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από καθηγητή του σχολείου που αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ αλλά και τους γονείς των δύο παιδιών.

Η μαθήτρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.