Υπόθεση Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων

Υπόθεση Novartis: Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων

Κανένα στοιχείο για τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis δεν προέκυψε από τις καταθέσεις που έδωσαν με την ιδιότητα του υπόπτου μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας διαφημιστής, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει περαιτέρω τη σκευωρία και την προσπάθεια συκοφάντησης συγκεκριμένων πολιτικών την ώρα που παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της ανακοίνωσής σχετικά με την πορεία των φακέλλων πέντε πολιτικών.

Tα υπομνήματα των πέντε μη πολιτικών προσώπων (μελών επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και ένας ιδιοκτήτης διαφημιστικής) καταρρίπτουν το αφήγημα περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων ενώ ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε θέμα χρηματισμού στελέχους της Novartis που δεν είναι ο Κ. Φρουζής.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr στο υπόμνημά του ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας αποκαλύπτει ότι έδωσε 400.000 σε πρόσωπο της Novartis ως «επιστροφή». Αναφέρει ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ο Φρουζής και κατονομάζει άλλο το οποίο φέρεται να έχει ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας από πλευράς καταγγελιών για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διαφημιστής είναι αυτός την υπόθεση του οποίου η Εισαγγελία Διαφθοράς ενσωμάτωσε στο φάκελο του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο ίδιος στο υπόμνημα αρνείται όμως ότι δόθηκαν χρήματα σε πολιτικό η ότι γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Επίσης αρνείται ότι υπήρξαν υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές του με τη Novartis, καθώς και ότι ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια.

Ο συγκεκριμένος διαφημιστής κλήθηκε ως ύποπτος καθώς ερευνάται αν ξέπλενε βρώμικο χρήμα για την Novartis , ώστε να πραγματοποιούνται παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα.

Η κλήση του στηρίχθηκε σε δυο γεγονότα: 

- Α) Πως ένας γνωστός του (που λέει πως δεν είχε υπαλληλική σχέση μαζί του) σήκωσε σύμφωνα με τα στοιχεία τη δικογραφίας από το 2006-2013 ποσό 1.160.000 ευρώ, «και τα επέστρεφα στον ιδιοκτήτη της εταιρίας και τη σύζυγό του που είναι συνέταιροι», όπως κατέθεσε. Δηλαδή τα χρήματα έμπαιναν – από την Novartis σε λογαριασμό του διαφημιστή και ο φίλος του πήγαινε και τα σήκωνε και του τα επέστρεφε στο χέρι.

- Β) Πως βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμά του (του διαφημιστή) που αναφέρει  πως για τα έτη 2009,2010, 2011. 2012 και 2014, «συνολική αξία  τιμολογίων 1.049.160»  και από κάτω «έλαβε συνολικά 433.000».

Με υπόμνημά του, λοιπόν, κατονομάζει τον αποδέκτη των 433.000 ευρώ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στην έρευνα πλέον και στο παρελθόν ήταν στέλεχος της εταιρίας.