Αρχίζει η έρευνα για τους χειρισμούς των εισαγγελικών αρχών

Αρχίζει η έρευνα για τους χειρισμούς των εισαγγελικών αρχών

Με την κλήση των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή να καταθέσουν ως μάρτυρες ξεκινά η έρευνα επι των εισαγγελικών χειρισμών στην υπόθεση Novartis. Τα τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν καταγγείλει «πολιτική σκευωρία» ενώ ο κ. Αγγελής έχει μιλήσει για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην έρευνα που διεξήχθη αποκαλύπτοντας και τον ρόλο του Ρασπούτιν

Συγκεκριμένα οι ως άνω πολιτικοί, τους οποίους επιχείρησαν να εμπλέξουν στην υπόθεση οι αποκαλούμενοι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες, καλούνται την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης.

Η έρευνα ξεκίνησε με τις καταγγελίες του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή ο οποίος με συνεχή υπομνήματα αφ ενός έθεσε θέμα παρεμβάσεων αλλά και μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis και στους χειρισμούς των αρμοδίων εισαγγελέων που οδήγησαν στην εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποιων δύο πρώην πρωθυπουργοι.

Παράλληλα ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε και στον αποκαλούμενο Ρασπούτιν υποστηρίζοντας πως είναι κυβερνητικός παράγοντας (σ.σ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος επηρεάζει τους δικαστικούς λειτουργούς

Στο πλαίσιο των καταγγελιών του ζήτησε να ανασυρθούν και οι μηνύσεις των τριών πολιτικών προσώπων που πλέον καλούνται ως μάρτυρες με την έρευνα να ξεκινά.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος είχαν καταγγείλει «πολιτική στόχευση» και «σχέδιο πολιτικής εξόντωσής τους» χωρίς όμως οι υποθέσεις αυτές να προχωρήσουν.