«Η Ελλάδα αναγεννιέται σαν τον φοίνικα - Προσέξτε την Κίνα»

«Η Ελλάδα αναγεννιέται σαν τον φοίνικα - Προσέξτε την Κίνα»

Θετικά σχόλια για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έκανε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Delphi Forum και της «Καθημερινής» στην Ουάσιγκτον, προειδοποιώντας παράλληλα τη χώρα μας «να μην πέσει στην παγίδα της Κίνας». 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα hellasjournal.com ο κ. Ρος προειδοποίησε για «τους μακροπρόθεσμους κινδύνους», οι οποίοι –όπως τόνισε- «απορρέουν από τη συνεργασία (της Ελλάδας) με την Κίνα» και σημείωσε ότι «η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες» και πως για αυτό το λόγο «δεν πρέπει Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ο κ. Ρος τόνισε ότι «η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλή ανεργία».

Στον Αμερικανό υπουργό απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος,  λαμβάνοντας το λόγο, είπε ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης  αναφέρθηκε στις επαφές του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους και με ανάρτησή του στο Twitter «Ήταν προνόμιο το ότι μπόρεσα χθες βράδυ να μιλήσω, ανάμεσα σε δύο φίλους της Ελλάδος. Ο Ross σταθερός υποστηρικτής μας, θα τον δω και στο γραφείο του σήμερα, Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ αλλά και του Menendez ίσως του μεγαλύτερου συμμάχου της Ελλάδος και της Κύπρου».