Προσωπικές επιθέσεις κατά Κυρ. Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπικές επιθέσεις κατά Κυρ. Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τη συμφωνία με την πΓΔΜ η οποία παραχωρεί στη γειτονική χώρα «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με υβριστικές αναφορές.

Μάλιστα χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζητεί να απαντήσει αν θα εφαρμόσει τη συμφωνία που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν καταθέτει στη Βουλή για επικύρωση.

Σε μια προσπάθεια να συντηρήσει το κλίμα πόλωσης που επικρατεί μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Κιλκίς, μέσω των οποίων ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η «κακή» συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ παράγει ήδη αποτελέσματα και το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωσή της όταν έρθει στην ελληνική Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Εάν πράγματι πιστεύει αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει ότι δεν θα εφαρμόσει- αν ο ίδιος γίνει ποτέ πρωθυπουργός- τη συμφωνία που θα ψηφιστεί στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές για εσωτερική κατανάλωση από έναν πολιτικό απατεώνα».

Πρόκειται για ανακοίνωση με χαρακτηρισμούς ανάλογους με αυτούς που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί το κυβερνών κόμμα αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας και η οποία έρχεται να προστεθεί στις αναλόγου περιεχομένου δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Πρέπει να σημειωθεί πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ  όσο και οι ΑΝΕΛ επιλέγουν την πόλωση για να καλύψουν το μέγεθος των σε βάρος τους αντιδράσεων από τους πολίτες μετά τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών που, πέραν των άλλων, παραχωρεί στα ΣΚόπια «μακεδονική» γλώσσα και εθνικότητα.