Ξορκίζει τις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας και αναζητά... συνενόχους

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, 00:02
-A +A
Ξορκίζει τις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας και αναζητά... συνενόχους

Στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να χρειαστεί να προσφύγει πρόωρα σε εκλογές και να κριθεί από τον ελληνικό λαό για όσα έπραξε τα τελευταία χρόνια καθώς και για τη στάση της κυβέρνησής του, τόσο κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς όσο και τις ημέρες που ακολούθησα, το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας κυριεύονται από πανικό.

«Όχι εκλογές πάνω στα αποκαΐδια» δηλώνει απαντώντας εμμέσως και με υπεκφυγές στο γάντι που του πέταξε ευθέως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που ο ίδιος ως αντιπολίτευση ζητούσε εκλογές και καταδίκαζε προηγούμενες κυβερνήσεις για περιπτώσεις ανθρώπων που, λόγω της ανέχειας, αναγκάζονταν και αναγκάζονται και σήμερα να αναζητούν επικίνδυνους για την ασφάλειά τους τρόπους θέρμανσης τη χειμερινή περίοδο.

Ο πανικός είναι κυρίαρχο αίσθημα στην κυβέρνηση και στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Φαίνεται σε κάθε πράξη και ενέργεια, αποδεικνύεται μέσα από την προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης και κυρίως μέσα από τη στοχευμένη απόδοση ευθυνών στην... αυθαίρετη δόμηση για τους 93 πλέον νεκρούς στο Μάτι.

Συνδέεται δε με την αγωνία να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας. Έβγαλαν μπροστά ότι μπορούν να σκεφτούν. Ακόμη και ο Πάνος Καμμένος θυμήθηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, μόνο και μόνο για να σταματήσει η συζήτηση γύρω από τις τραγικές συνέπειες της ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης να χειριστεί θέματα όπως αυτό που προκάλεσε μια εθνική τραγωδία.

Ο ΑΛέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι οι αποπομπές έγιναν αργά. Γνωρίζει ότι πλέον δεν μπορεί να πει ούτε τη λέξη συγνώμη, διότι θα εκτεθεί μετά από τόσες ημέρες. Γνωρίζει επίσης ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για όσα έγιναν τη Δευτέρα το βράδυ στις 23 Ιουλίου στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Και το μόνο που επιθυμεί είναι να κερδίσει χρόνο. Όσο περισσότερο γίνεται, ημέρες, μήνες, όσο μπορεί, επιδιώκοντας τη λήθη και τη δημιουργία συνενόχων, μεταξύ αυτών και των ίδιων των πολιτών που εμμέσως εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε υποθέσεις αυθαίρετης δόμησης.

Άλλωστε τα περί εμπρησμών και επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της λαοπρόβλητης κυβέρνησης δεν είχαν τελικά τύχη και δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, στο Μαξίμου.

Μόνη τους λύση, μόνη λύση του Αλέξη Τσίπρα είναι ο χρόνος. Έστω για να μετριάσει τη σε βάρος του λαϊκή οργή.

Φωτογραφία: Intimenews

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα