Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;

Όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ευ. Μεϊμαράκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, ένιωσαν μια βαθιά απογοήτευση για τον κατήφορο της αστικής παράταξης.

Αν κανείς βρισκόταν τυχαία στη χώρα μας και παρακολουθούσε τη συγκεκριμένη εκπομπή, και δεν ήξερε τί ακριβώς εξέφραζε ο κύριος που έδινε τη συνέντευξη, σίγουρα θα απέκλειε το ενδεχόμενο να ήταν επικεφαλής του αστικού, συντηρητικού κόμματος. Αν μάλιστα, παρακολουθούσε και τη σύγκριση με τον συνυποψήφιό του, δεν θα μπορούσε να κατανοήσει ποιος τελικά είναι ο επικεφαλής της Ν.Δ. και ποιος ο εκφραστής ενός μικρού, περιθωριακού δεξιού ρεύματος εντός του κόμματος. Και αν κάποιος τον κατατόπιζε, μάλλον η σύγκριση δεν θα βόλευε τον κ. Μεϊμαράκη.

Με πολιτικό λόγο που δεν συνάδει με τον αστικό χαρακτήρα της Ν.Δ. και βασικά επιχειρήματα τύπου: “εγώ είμαι ο παλιός” “σε υποδέχτηκα και σου έκανα τη χάρη” “εγώ δεν πλήγωσα τη βάση” “εγώ είμαι ο πρόεδρος”, “παραιτούμαι γιατί διάβασα κάπου ένα παραπολιτικό, αλλά ξεπαραιτούμαι αν διαψευστεί το παραπολιτικό”, “εγώ είμαι η ζωντανή ιστορία του κόμματος”, “κάνω ντιμπέιτ μόνο με τον έναν υποψήφιο, αυτόν που δεν έχει το ήθος...να του τα εξηγήσω ρε παιδί μου”, εμφανίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο της Ν.Δ. να του δώσει άλλη μια ευκαιρία.

Η Ν.Δ. ήταν πάντοτε μια μεγάλη παράταξη. Ήταν πάντοτε ένα κόμμα ανοικτών θυρών. Ο Καραμανλής είχε ενσωματώσει την εθνική παράταξη, αλλά και κεντρώους φιλελεύθερους. Το ίδιο έγινε και το 2012 όταν η Ν.Δ. άνοιξε τις πόρτες της στα δεξιά στελέχη του ΛΑΟΣ, στο φιλελεύθερο κόμμα της κας Μπακογιάννη αλλά και στα στελέχη της τότε Δράσης.

Η οπτική του κ. Μεϊμαράκη ότι στη Ν.Δ. υπάρχουν στελέχη και ψηφοφόροι Α' και Β' ταχύτητας, αυτούς που ο ίδιος “υποδέχτηκε” ως παλαιός, είναι ασφαλώς κατανοητή για έναν υποψήφιο αρχηγό που θέλει να περιχαρακώσει το όποιο εκλογικό του σώμα.

Είναι όμως απαράδεκτη οπτική για έναν “ηγέτη” που θέλει να εκφράσει το σύνολο της παράταξής του και προφανώς αδιανόητη για έναν εν ενεργεία αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που επιδιώκει να εκφράσει ακόμα και όσους δεν εμπιστεύονται το κόμμα του.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τις απόψεις του, το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει συμπαθείς τους συνυποψηφίους του.

Σίγουρα, όμως κατάφερε να βυθίσει ακόμα πιο βαθιά τη Ν.Δ. στην ανυποληψία της...

Insider