Ξεπέρασαν τα όρια: Ο Τζανακόπουλος συνδέει τον Μητσοτάκη με τις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, 14:07
-A +A
Ξεπέρασαν τα όρια: Ο Τζανακόπουλος συνδέει τον Μητσοτάκη με τις αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης

Υπερβαίνοντας πλέον τα εσκαμμένα η κυβέρνηση, μέσα στον πανικό της, από τις αντιδράσεις των πολιτών στην απόφασή της να υπογράψει τη συμφωνία για το Σκοπιάνο επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορεί ότι καλύπτει και δίνει τις εντολές.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγορώντας ευθέως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως δίνει εντολές για τις αντιδράσεις και τους προπηλακισμούς κυβερνητικών στελεχών ταυτίζοντάς τον μάλιστα με την ακροδεξιά.

Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, η προσπάθεια ταύτισης της Ν.Δ. με την Χρυσή Αυγή και τα όσα ανέφερε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση με την υπογραφή της συμφωνίας για τα Σκόπια οδηγείται σε κατάρρευση και διασώζεται προς το παρόν μόνο από την αμέριστη στήριξη του Πάνου Καμμένου και των βουλευτών των ΑΝΕΛ.

«Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατ εντολήν και με την πλήρη κάλυψή του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και τις πρακτικές».

«Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ», τόνισε και στη συνέχεια ταύτισε τη Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας πως οι αντιδράσεις κατά υπουργών της κυβέρνησης οργανώνονται από κοινού.

Ενδεικτικό του πανικού της κυβέρνησης είναι και το γεγονός πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε να συνδέσει τη Ν.Δ. ακόμη και με το VMRO δηλώνοντας μάλιστα ότι «ΝΔ & VMRO όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες».

Επί της ουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατ' εντολή του Μεγάρου Μαξίμου πραγματοποίησε προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επενδύοντας στην περαιτέρω πόλωση του πολιτικού κλίματος, στο διαχωρισμό των Ελλήνων και στον διχασμό.

Τακτική που ακολουθεί κάθε φορά που βρίσκεται στριμωγμένη από πράξεις και παραλείψεις της. Εν τούτοις αυτή τη φορά και βλέποντας ότι τα επίχειρα της συμφωνίας με τα Σκόπια καθιστούν ακόμη πιο δυσμενές το κλίμα ξεπέρασαν τα όρια και μάλιστα χωρίς στοιχεία.

Όταν ρωτήθηκε άλλωστε ο κ. Τζανακόπουλος πως αποδεικνύει τη σε βάρος του προέδρου της Ν.Δ. κατηγορία, σύμφωνα με την οποία οι αντιδράσεις γίνονται κατ' εντολή του, παρέπεμψε στις δηλώσεις των Σταύρου Κοντονή και Θεοδώρας Τζάκρη χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε και κατά της Φώφης Γεννηματά, την οποία κατηγόρησε για αντισυριζαικό μένος, ενώ στήριξε τον Σταύρο Θεοδωράκη χαιρετίζοντας τη στάση του.

Σε ό,τι αφορά την έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενεφανίσθη βέβαιος ότι θα καταστεί εφικτή ακόμη και αν καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ. Πρόσθεσε δε πως αν κριθεί απαραίτητο να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης θα το πράξει και είναι βέβαιο ότι θα τη λάβει.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα