Ξέμειναν από αφηγήματα, επιλέγουν άρτο και... θεάματα

Ξέμειναν από αφηγήματα, επιλέγουν άρτο και... θεάματα

Του Τάσου Ευαγγελίου

Ξυπνώντας μνήμες του «λεφτά υπάρχουν» με παροχές προς όλους και με επαναφορά στο προσκήνιο των δήθεν σκανδάλων και των απειλών για διώξεις που θα φέρουν, όπως έχει προαναγγείλει ο Παύλος Πολάκης φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να βαδίσει στο δρόμο προς τις κάλπες, διαπιστώνοντας ότι πλέον έχει χαθεί και η τελευταία ελπίδα να αλλάξει το κλίμα.

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία επιχειρεί να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου μετατρέπεται σε μπούμερανγκ και δεν διαρκεί ούτε κάν το τριήμερο των... θαυμάτων. Γίνεται δε με τόσο άγαρμπο τρόπο, όπως για παράδειγμα το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, που καθίσταται ορατή, δια γυμνού οφθαλμού, η προχειρότητα παρά το γεγονός πως όλα αποτελούν σχέδια για την δημιουργία κλίματος πόλωσης και διχασμού που είχαν καταρτιστεί στο παρελθόν και είχαν τύχει σχετικής επεξεργασίας.

Μέχρι σήμερα, το Μέγαρο Μαξίμου υπόσχεται πέραν της μη περικοπής των συντάξεων σειρά παροχών που είτε προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις , όπως για παράδειγμα η επιστροφή των αναδρομικών σε ενστόλους, δικαστικούς, ιατρούς του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς, είτε μειώσεις εισφορών, κοινωνικό μέρισμα από το υπερπλεόνασμα, αυξήσεις κατώτατου μισθού και φυσικά αυξήσεις.

Όλα μαζί μπαίνουν σε νομοσχέδια που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα κατατεθούν εντός του Νοεμβρίου στη Βουλή προς ψήφιση προκειμένου να γίνουν νόμος του κράτους, τη στιγμή όμως που δεν έχει δοθεί τελική έγκριση από την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019, εκκρεμεί ένα έκτακτο Eurogroup εντός του Νοεμβρίου, που όμως ουδείς γνωρίζει αν τελικά θα γίνει και ποια εξέλιξη θα έχει.

Τα όσο διαδραματίζονται άλλωστε στη Γερμανία με τη Μέρκελ να λειτουργεί ως καγκελάριος υπό επιτροπεία, μετά και την απόφασή της να αποσυρθεί από την προεδρία του κόμματός της, αλλάζουν τα δεδομένα, κυρίως αν επικρατήσουν οι έχοντες σκληρή στάση έναντι Ελλάδα αλλά και Ιταλίας.

Στο πλαίσιο αυτό η σκανδαλολογία αποτελεί τη βασική λύση. Συνδυάζεται με τον... άρτο που επιχειρεί να προσφέρει στο λαό η κυβέρνηση στη λογική των καθεστώτων παρελθόντων ετών. Ήδη οι διαρροές για το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής δείχνουν πως οι δηλώσεις Πολάκη δεν ήταν τυχαίες αλλά εντάσσονται σε ένα σχέδιο που έχει αποκαλυφθεί όμως εδώ και καιρό καθιστώντας αδύναμη την εφαρμογή του και μηδενικά τα αποτελέσματα

Μάλιστα οι πηγές των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή έκαναν λόγο για τμηματική παρουσίαση του πορίσματος για την ΥΓΕΙΑ, (ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν, εμβόλια κλπ) και των ονομάτων που εμπλέκονται δείχνουν την πρόθεση να μετατραπεί η σκανδαλολογία σε σίριαλ και η πολιτική ζωή σε αρένα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας ξεμείνει από επιχειρήματα ρίχνει τα τελευταία χαρτιά του που όμως είναι αυτά που χρησιμοποιεί μια κυβέρνηση σε αποδρομή και υπό πανικό...