Ξεκίνησε το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ξεκίνησε το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 13ο τακτικό εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» και στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος. 

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ακολουθεί ομιλία από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνολικά 1766 σύνεδροι, 5639 παρατηρητές και 13 προσκεκλημένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες, με το 50% των συνέδρων να ανήκει στις ηλικίες 25-44 ετών με αναλογία ανδρών - γυναικών: 66,5% – 33,5%. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίθ και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς και Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή προβολή.

 

Την Κυριακή θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα μιλήσουν επίσης ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης. Παράλληλα πάνω από το 10% των συνέδρων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει το λόγο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Κυριακής.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού που αγγίζει το 92%. Όσες εκτυπώσεις είναι απαραίτητες, θα γίνουν σε ανακυκλώσιμο χαρτί με φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια. Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου θα πλαισιώσουν παράλληλες δράσεις όπως:

-Θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατάτων γυναικών.

- Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων – Έμφυλη Βία».

- Με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες»

- Με αφορμή τον εορτασμό των 45 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στο χώρο του Συνεδρίου θα τοποθετηθεί μια πρωτότυπη κατασκευή με σύνθεση φωτογραφιών από σημαντικές στιγμές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.