Ναι σε όλα από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και για τη ΔΕΗ

Ναι σε όλα από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και για τη ΔΕΗ

Σε αντάρτες του «γλυκού νερού» εξελίχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν εξέφραζαν ενστάσεις για την πώληση του 40% της ΔΕΗ.

Μάλιστα, μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν την καρέκλα τους, τα μάζεψαν, και υπερψήφισαν με 151 ψήφους το νομοσχέδιο, μαζί με τη συνδρομή των ΑΝΕΛ. Ούτε ένας από τους «παραπονούμενους» βουλευτές δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή, έστω απουσιάζοντας από την ψηφοφορία. Τόσο ο Γιώργος Παπαηλιού όσο και ο Κωνσταντίνος Σέλτσας φώναξαν «ναι σε όλα», αποδεικνύοντας ότι υποκριτικά παλαιότερα κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για ξεπούλημα της ΔΕΗ. 

Λίγο νωρίτερα, ο εκ Φλώρινας ορμώμενος, Κωνσταντίνος Σέλτας έδειξε διάθεση να αλλάξει άποψη. «Σήμερα επιχειρείται αποεπένδυση. Είναι ένα σκληρό αλλά αναγκαίο προαπαιτούμενο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», είπε δείχνοντας ότι μάλλον θα υπερψηφίσει στη βραδινή ονομαστική ψηφοφορία. Για τα μάτια του κόσμου προσέθεσε ότι «οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να είναι εξασφαλισμένα», ενώ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο επίπονο.

«Όπως επίπονη είναι η μεγάλη κρίση που έχει βιώσει ο λαός μας», είπε και προαναγγέλλοντας την αλλαγή στάσης χρύσωσε το χάπι στον εαυτό του λέγοντας ότι με το παρόν νομοσχέδιο ολοκληρώνονται όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις.  «Η ιστορία δεν θα μας συγχωρέσει αν δεν βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε κλείνοντας.

Την (όψιμη;) δυσαρέσκειά του για το νομοσχέδιο δεν είχε κρύψει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού., ο οποίος βροντοφώναξε «όχι». Μιλώντας στη Βουλή υπενθύμισε με νόημα ότι η εκποίηση των μονάδων δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό ΣΥΡΙΖΑ. «Εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο γιατί συμπεριελήφθησαν και οι απαντήσεις που έχουν δοθεί δεν πείθουν και επιβαρύνουν το ήδη βαρύ κλίμα στην Αρκαδία», προσέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας.

Παράλληλα, μίλησε για αρνητική εξέλιξη, καθώς «δεν λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της περιοχής που έχει υποστεί τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και έχει προσφέρει στη χώρα». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο πίσω από το νομοσχέδιο υποκρύπτονται και συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα.

Κατά τον κ. Παπαηλιού, μολονότι γίνεται προσπάθεια να ληφθεί πρόνοια για εργαζόμενους, αυτή δεν είναι πλήρης. «Χρειάζονται κι άλλες κινήσεις πχ η θέσπιση κριτηρίου εντοπιότητας για νέες προσλήψεις», είπε και τέλος έκανε λόγο για «πλήγμα» που υφίσταται η Αρκαδία.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία Intime News