Ξεκάθαρο γαλάζιο «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών - Εκλογές για να σταματήσει η επικύρωση

Ξεκάθαρο γαλάζιο «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών - Εκλογές για να σταματήσει η επικύρωση

Λίγες ώρες μετά παρουσία του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο οποίος ευχαρίστησε μάλιστα προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών, η Νέα Δημοκρατία σε εκδήλωση τη γραμματείας διεθνών σχέσεων στη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε ότι δε θα κυρώσει την συμφωνία με τα Σκόπια, την οποία χαρακτηρίζει κακή για την Ελλάδα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη σημείωσε μάλιστα μεταξύ άλλων πως λύση είναι οι εκλογές για να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να σταματήσει η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι η ΝΔ έκανε ό,τι περνούσε εξαρχής από το χέρι της και συνεχίζει να πιέζει ώστε να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, με τον σύμβουλο επικοινωνίας του Προέδρου της Ν.Δ. Μακάριο Λαζαρίδη να επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την Μακεδονία χωρίς να έχει νομιμοποίηση ούτε από την Βουλή ούτε από τον ελληνικό λαό.

Ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιάννης Σμυρλής, τόνισε μάλιστα πως η Ν.Δ. δε θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σκοπιανό και ειδικά η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο το βράδυ του Σαββάτου.