8ος χρόνος, ημέρα 2270η
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Ξανακλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους ο ΣΥΡΙΖΑ – Όχι και στα νέα μέτρα

Ξανακλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους ο ΣΥΡΙΖΑ – Όχι και στα νέα μέτρα

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, εμφανίζεται να κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τους άνω των 60 ως «μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης». Επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την μικροκομματική σκοπιμότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθείται.

Μετά τη στάση που τήρησε με την υποχρεωτικότητα των υγειονομικών, με τους οποίους συναντάται σήμερα με στόχο υποτίθεται την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πανδημία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να καταγγείλει και πάλι τον πρωθυπουργό παραγνωρίζοντας τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ηλικίες άνω των 60 και οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί αποτελούν τα θύματα του κορονοϊού και κυριαρχούν αριθμητικά τόσο σε ότι αφορά τους διασωληνωμένους όσο και τους νεκρούς που καταγράφονται.

Όπως όμως έπραξε και με τους υγειονομικούς αλλά και με τους νέους έτσι και τώρα έρχεται να μιλήσει για στοχοποίηση των άνω των 60 και να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως δεν… ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Ουσιαστικά 20 και πλέον μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας εμφανίζεται να υποστηρίζει δεν ενθαρρύνεται ο εμβολιασμός από την πλευρά των αρμοδίων αρχών όπως και ότι δεν… επικοινωνείται με τον σωστό τρόπο η αναγκαιότητά του

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τιμωρητικά τα μέτρα εντάσσοντας τα σε μια προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης επιχειρώντας να διατηρήσει το αφήγημα που σχεδόν από την πρώτη στιγμή επικαλείται επενδύοντας στις επιπτώσεις της πανδημίας. Δεν είναι δέ τυχαίο και το γεγονός πως από το καλοκαίρι και μετά οι αναφορές στους νεκρούς αποτελούν σαφής και συγκεκριμένη αντιπολιτευτική γραμμή. Όπως και η προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών οργής και αγανάκτησης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστική. «Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες» αναφέρεται και προστίθεται:

«Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί»

Καταλήγει δε με τη φράση: «Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνη»

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας την ίδια στιγμή επιχειρούν να εμφανιστούν ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης συνολικά και μέσω της πρωτοβουλίας που δήθεν αναλαμβάνει να δώσει την εικόνα μιας συνολικής αντικυβερνητικής λογικής, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό και το σκεπτικό πως η κρίση της δημόσιας υγείας αποτελεί ευκαιρία, όπως στελέχη του έχουν επισημάνει με τον πλέον σαφή τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση η συνολική στάση της Κουμουνδούρου έρχεται να αναδειχθεί μέσα και από τις τελευταίες εξελίξεις αφού ουσιαστικά το όχι σε όλα αποτελεί και ένα έμμεσο κλείσιμο του ματιού στους ανεμβολίαστους ανάλογο με αυτό που επιχειρήθηκε και με τους υγειονομικούς στις συγκεντρώσεις των οποίων κατά της υποχρεωτικότητας έσπευσαν να παραστούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη.