Υπόθεση Novartis: Σήμερα καταθέτει η Ελένη Τουλουπάκη

Υπόθεση Novartis: Σήμερα καταθέτει η Ελένη Τουλουπάκη

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών, καταθέτει σήμερα η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με βάση την δική της αναφορά, σε βάρος του άλλοτε επόπτη της και νυν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Η έρευνα αυτή, διεξάγεται παράλληλα με εκείνη που αφορά τους χειρισμούς της κ. Τουλουπάκη στην υπόθεση της Novartis, στην οποία αναζητούνται πιθανές μεθοδεύσεις και παρασκηνιακές αντιδικονομικές ενέργειες.

Η εισαγγελική λειτουργός θα είναι η πρώτη μάρτυρας σε αυτή την έρευνα μετά τις δικές της βαριές καταγγελίες σε βάρος του κ. Αγγελή. Η κ. Τουλουπάκη, η οποία αρνείται όσα της καταλογίζει ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για ενέργειες του τότε επόπτη της έρευνας, παρεμβαίνοντας στο έργο της με στόχο είτε να «δυναμιτίσουν» είτε να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της υπόθεσης.

Η δικογραφία για τη Novartis, διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, καθώς οι αρμόδιοι εισαγγελείς «σκόνταψαν» πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, έπειτα από τις καταθέσεις του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Η δικογραφία παραμένει παραμένει σφραγισμένη έως την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της ολομέλειας. Ακολούθως, οι οι βουλευτές λάβουν γνώση της δικογραφίας θα αποφασίσουν αν θα υπογραφεί αίτημα για εξεταστική (60 υπογραφές), προανακριτική (30 υπογραφές) ή θα επιλεχθεί να μην προχωρήσει μέχρι τουλάχιστον οι εισαγγελείς να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον «Ράσπουτιν».

Η μήνυση του Α. Λοβέρδου κατά της κ. Τουλουπάκη

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση Novartis, κατέθεσε χθες, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη μήνυσή του αναφέρει ότι οι μηνυόμενοι εισαγγελείς παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο φάκελο που διαβίβασαν στην Βουλή για τον ίδιο, στοιχεία που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον τους, καθώς και «παρανομίες των εγκαλούμενων ως προς την προστασία των μαρτύρων».