Υποσχέσεις Τσίπρα για παροχές στη σκιά των αρνητικών προβλέψεων της Κομισιόν

Υποσχέσεις Τσίπρα για παροχές στη σκιά των αρνητικών προβλέψεων της Κομισιόν

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια έντονα προεκλογική ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επιστροφή των αναδρομικών, παρουσίασε την Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ ως ένα μικρό θαύμα. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε παράλληλα στη Νέα Δημοκρατία ενώ επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα αναδρομικά ήταν μια πολιτική απόφαση κι όχι υποχρέωση μετά τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, που όμως άργησε τρία χρόνια!

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην πρώτη συνεδρίαση,  σε μια συμβολική συνεδρίαση και ψηφοφορία, αφότου η οικονομία ανέκαμψε και βγήκαμε από τα Μνημόνια», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ καταλογίζοντάς της αμηχανία. «Καλύτερα να ψηφίζεται θετικά μέτρα παρά να κουνάτε το δάκτυλο», συνέχισε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία, την ώρα που η ΝΔ προσπαθεί να βγει από πάνω. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε σκοινί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μια σπουδαία μέρα για το ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία αντικατοπτρίζει ένα γεγονός που συντελείται: «Η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια». Σε αυτό το σημείο ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση των κυβερνήσεων να συμμορφωθούν στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά  είναι ηθική υποχρέωση. «Η απόφαση του ΣΤΕ δεν δημιουργεί κανονιστική υποχρέωση. Η ηθική μας υποχρέωση είναι να αρχίσουμε αν αποκαταστήσουμε πληγές και μεγάλες αδικίες που εσείς δημιουργήσατε στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ προσέθεσε ότι η επιστροφή των αναδρομικών σηματοδοτεί τις δυνατότητες της χώρας να περάσει σε μια νέα εποχή.

«Εμείς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την οικονομική κρίση, να ανακάμψει η οικονομία και η υπεραπόδοση μας έδωσε τη δυνατότητα να δίνουμε κοινωνικό μέρισμα σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε δε ότι στο επόμενο διάστημα θα έρθουν και τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ: «Ένα προς ένα τα μέτρα τα αφιερώνω στο Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Έρχονται και άλλα μέτρα είναι όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Ε, θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι, ένα ένα θα λέτε «ναι σε όλα» όπως λέγατε την περίοδο των Μνημονίων».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται καμία σπατάλη! «Σπατάλη ήταν το όργιο διαφθοράς στην Υγεία, στα εξοπλιστικά. Εμείς μετράμε ευρώ προς ευρώ τις δημοσιονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, έχοντας εξασφαλίσει ότι πιάνουμε τους στόχους, ότι δεν πρόκειται να χαλάσουμε και να διαρρήξουμε την αξιοπιστίας μας στους εταίρους».